Steve Hackett napoveduje za september novi album “Surrender Of Silence”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2015
0 57

Steve Hackett, eden ultimativnih inovatorjev kitarske igre v rock glasbi in nekdanji del zlate postave progresivnih rock titanov Genesis, napoveduje izid novega studijskega albuma “Surrender of Silence”, ki bo izšel 10. 9. 2021 pri založbi InsideOut Music. Spodaj sta na voljo naslovnica in seznam skladb.

Na “Surrender Of Silence” se bo znašlo 11 skladb, ki jih je Steve Hackett napisal v času ‘lockdowna’. Prvič v njegovi dolgoživi glasbeni karieri se bo tako primerilo, da bo v istem letu izdal dva studijska albuma. V letošnjem januarju je namreč izšel akustično-instrumentalni podvig z naslovom “Under A Mediterranean Sky”  (RockLine recenzija).

Na albumu sodelujejo glasbeniki, ki so sicer sestavni del Hackettove regularne spremljevalne zasedbe, in sicer Roger King (klaviature, programiranje, orkestralni aranžmaji), Rob Townsend (saksofon, klarinet), Jonas Reingold (bas kitara), Nad Sylvan (vokal) in Craig Blundell (bobni). No, Hackett pa je poleg teh integriral za novi album tudi nekaj posebnih gostov, med katerimi izstopata imeni bobnarjev Phil Ehart (Kansas) in Nick D’Virgilio (Big Big Train, ex-Spock’s Beard). Svoje vokalne talente so na album prispevale Amanda Lehmann ter sestri Durga in Lorelei McBroom, violo in violino je odigrala Christine Townsend, za eksotično zvočnost pa sta poskrbela Malik Mansurov (tar) in Sodirkhon Ubaidulloev (dutar).

Novi album, ki bo torej zelo električen, bo na voljo v več različnih formatih, prednaročila pa stečejo z 2. 7. 2021.

Steve Hackett je album soustvarjal s svojo ženo Jo Hackett ter Rogerjem Kingom. Skladbe je posnel Roger King, album pa produciral Steve Hackett v Kingovem studiu Siren.

Seznam skladb na albumu “Surrender of Silence” je sledeč:
1. The Obliterati
2. Natalia
3. Relaxation Music For Sharks (Featuring Feeding Frenzy)
4. Wingbeats
5. The Devil’s Cathedral
6. Held In The Shadows
7. Shanghai To Samarkand
8. Fox’s Tango
9. Day Of The Dead
10. Scorched Earth
11. Esperanza

Na fotografiji: Steve Hackett med nastopom 25. 9. 2015 v italijanski Padovi (Gran Teatro Geox) – RockLine fotoarhiv 2006-2021, vse pravice pridržane. Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki