Roger Waters: “Ne bom del tega ‘Facebook sranja’ Zuckerberg!”

COLUMBIA RECORDS
0 224

Roger Waters je “prisolil zaušnico” ustanovitelju Facebooka in mogotcu Marku Zuckerbergu, potem ko mu je slednji ponudil bajno vsoto v zameno, če bi mu Waters za prihajajoče promocijske namene na Instagramu, dovolil uporabljati Pink Floyd klasiko Another Brick In The Wall (Part II).  

Med nagovorom množici na dogodku, ki je bil organiziran v New York Cityju v prid podpori zaprtemu ustanovitelju Wikileaksa Julianu Assangeju, je Waters vzdignil list papirja in obrazložil: “Tole tu je prošnja za rabo avtorskih pravic moje pesmi “Another Brick in the Wall (Part II)”, ki bi bila vključena za potrebe snemanje filma, ki bo promoviral Instagram.”

“Torej gre za pismo Marka Zuckerberga namenjeno meni… s ponudbo velike, velike vsote denarja, in odgovor je, ‘Jebi’ se! V nobenem ‘jebenem’ primeru’!

“In to omenjam samo zato, ker gre za zahrbtno gibanje, ki se želi polastiti absolutno vsega. Sem med tistimi, ki imamo nekaj moči – v smislu kontrole nad objavljanjem lastnih avtorskih skladb, zato sporočam, da sam ne bom del tega Facebook ‘sranja’ Zuckerberg,” dodaja Waters.

Waters se tu ni ustavil, pač pa je prilil olja na ogenj, ko se je ošvrknil ob naraščajoči vpliv in moč Facebooka rekoč: “To želijo izkoristiti zato, da bi postala Facebook in Instagram še večja in še močnejša, kot že sta in zato, da bi še lažje cenzurirala vse nas, ki smo danes tudi tukaj v tej sobi in s tem preprečevala, da bi zgodbo o Julianu Assangeu lahko spoznala širša javnost.”

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki