Ex Deo najavljajo s singlom “Imperator” novi album!

NAPALM RECORDS 2021
0 41

Ex Deo, z Juno nagrado nominirani kanadski simfonični death metalci, se po štirih letih, odkar je izšel album “The Immortal Wars” (2017), vračajo z njegovim naslednikom, za katerega obljubljajo še več masivno in brutalno zvenečih glasbenih prostranstev. To bo torej utelešal novi album “The Thirteen Years Of Nero”, ki bo izšel 27. 8. 2021 pri avstrijski založbi Napalm Records.

Ex Deo so kanadska glasbena formacija pod vodstvom pevca Maurizia Iacona (Kataklysm) in producenta ter kitarista Jeana-Françoisa Dagenaisa (Kataklysm, Misery Index, Despised Icon), ki jima delajo družbo še solo kitarist Stephane Barbe (Kataklysm), bobnar Jeramie Kling (Venom Inc.), basist Dano Apekian (Ashes of Eden) in aranžer Clemens Wijers (Carach Angren, Lindemann).

Na “The Thirteen Years Of Nero”, vas bo simfonična death metalska dformacija, ki je že v iztočnicah navdahnjena nad zgodovinskimi zgodbami rimskega imperija, popeljala na kinematično povest o Neronovemu imperiju skozi deset novih točk, ki gradijo sam koncept albuma. Kot vedno so se Ex Deo tudi tokrat maksimalno osredotočili na detajliranje aranžmajev in s tem maksimalno približati in oživiti čase zloglasnega imperatorja, pri čemer so se poslužili tudi integracije starodavnih instrumentov, kot sta harfa in lira.

Spodaj že lahko prisluhnete prvemu singlu za skladbo Imperator, ki ga spremlja tudi video.

Seznam skladb na albumu “The Thirteen Years Of Nero” se glasi:
1. The Fall of Claudius
2. Imperator
3. The Head of the Snake
4. Boudicca (Queen of the Iceni)” Feat. Brittney Slaye
5. Britannia: The 9th at Camulodonum
6. Trial of the Gods (Intermezzo)
7. The Fiddle & the Fire
8. Son of the Deified
9. What Artist Dies in Me…
10. The Revolt of Galba

Ex Deo so:
Maurizio Iacono – vokal
Jean-François Dagenais – kitara
Stephane Barbe – solo kitara
Dano Apekian – bas kitara
Jeramie Kling – bobni
Clements Wijers – orkestralni aranžmaji


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki