Steve Hackett s ponatisom koncertnega dokumenta “The Tokyo Tapes”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2013
0 68

Steve Hackett, ikonski nekdanji kitarist progresivnorockovskih velikanov Genesis, znan po razkošni samostojni karieri in pionirskem pomenu tako zavoljo vpeljave novih tehnik igranja električne kitare, kot samega žanrskega razmaha progresivnega rocka, sporoča, da bo od 6. 1. 2023 dalje znova na voljo njegov kultni koncertni album “The Tokyo Tapes” v zvezi s katerim je pripravljen ponatis v formatu 2CD/DVD.

Ta dokument, ki je izšel pod imenom Steve Hackett & Friends originalno 27. 4. 1998, je bil na tržišču že dlje časa nedostopen.

Decembra leta 1996 se je Steve Hackett, v družbi Johna Wettona (bas kitara, kitara, vokal), Chesterja Thompsona (bobni), Iana McDonalda (saksofon, klaviature, kitara, flavta, vokal) in Juliana Colbecka (klaviature, vokal) odpravil na Japonsko in odigral v tokijski dvorani Koseinenkin dva zaporedna koncerta: 16. 12. 1996 in 17. 12. 1996.

Ponatis bo vseboval še tri dodatne studijske skladbe: doslej neizdano verzijo All Along The Watchtower v režiji Steva Hacketta in Johna Wettona ter Firewall in The Dealer, ki sta se znašli že na ponatisu iz leta 2013 s strani Cherry Red Records.

Vse kopije ponatisa, ki bodo prejele prednaročilo preko uradne strani Steva Hacketta, bodo opremljene z avtogramom legendarnega kitarista.

Na fotografiji: Steve Hackett med nastopom 14. 3. 2013, v italijanski Vicenzi (Teatro Comunale, Sala Maggiore – RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki