Steve Lukather (Toto) napoveduje album “Bridges”!

foto: Alex Solca 2023
0 109

Steve “Luke” Lukather, ustanovni član legendarnih art rockerjev Toto, sicer pa eden svetovno najbolj cenjenih in spoštovanih kitaristov, napoveduje svoj deveti studijski album z naslovom “Bridges”.

Album “Bridges” je napovedan za 16. 6. 2023, izšel pa bo pri založbi The Players Club / Mascot Label Group.

Spodaj je že na voljo prvi single (in besedilni video) za skladbo When I See You Again.

Lukather je naslovil album potem ko je zaznal, očitno povezavo med svojim novim samostojnim delom ter značilnostjo glasbe, ki je odločno povezana z njegovo matično zasedbo Toto. Že sploh zavoljo dejstva, da so za novi samostojni album Steva Lukatherja glavnino glasbe napisali Luke, Joseph Williams in David Paich. Most torej.

Z Lukatherjem je na novem albumu sodelovala kopica priznanih in cenjenih glasbenih velemojstrov, ki jih Luke pozna že vrsto let, med njimi tudi člani nekdanje in aktualne postave Toto.

Skladba Far From Over je nastala ob skladateljskem sodelovanju Lukea in njegovega sina Trevorja. Na albumu sodelujeta tudi Stan Lynch in Randy Goodrum. Lynch, sicer član zasedbe Heartbreakers, se je poleg Lukea, Williamsa in Paicha podpisal pod glavnino skladb novega albuma, kot četrti glavni komponist, medtem ko je Goodrum soavtor skladbe All Forevers Must End.

Famozni bobnar Simon Phillips je prispeval bobne za skladbe Far From Over, Not My Kind Of People, When I See You Again in Burning Bridges, medtem ko je Shannon Forrest odbobnal skladbe Someone, All Forevers Must End, Take My Love in I’ll Never Know. Tu sta še dva stara Lukeova prijatelja in basista: Leland Sklar in Jorgen Carlsson (Gov’t Mule), ki sta odigrala bas kitare na nekaj skladbah, medtem ko je na preostalih odigral base kar Luke sam. Na skladbi Far From Over je Lukov sin Trev Lukather prispeval kitare, bas kitare, spremljevalne vokale in sintetizatorje. Aktualni Toto klaviaturist Steve Maggiora je soavtor skladbe Take My Love.

Album “Bridges” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na “Bridges” je sledeč:
1. Far From Over
2. Not My Kind Of People
3. Someone
4. All Forevers Must End
5. When I See You Again
6. Take My Love
7. Burning Bridges
8. I’ll Never Know

#stevelukather #toto


Steve Lukather – “Bridges” (The Players Club / Mascot Label Group, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki