Steve Morse je zapustil Deep Purple!

1 312

Steve Morse, ikonski kitarist, ki je vse od leta 1995 dalje sodeloval z Deep Purple, sicer pa v karieri igralz Dixie Dreggs, Kansas, istočasno z Deep Purple, pa je bil vpet tudi v progresivnorockovsko zasedbo Flying Colors, se je odločil, da bo zapustil Deep Purple.

Med dolgotrajnim tehtanjem glede življenjskih prioritet, je Steve povlekel plemenito potezo, saj se je odločil, da bo odslej posvetil svoj čas izključno svoji bolni ženi Janine, ki se že lep čas bori z agresivno obliko raka.

Morse je s svojo kitarsko igro naredil vtis na številne rockovske privržence. mnogim glasbenikom pa predstavljata njegova lik in delo tudi vrsto kreativnega navdiha.

V kolikor se želite Steveu osebno zahvaliti za njegov doprinos h glasbi, mu lahko pošljete sporočilo na: thankyousteve@outlook.com.

Spodaj se nahaja originalno sporočilo, ki sta ga objavila Steve in Janinie.

Kot je znano je na letošnji turneji po ZDA in Evropi Morsea nadomeščal irski kitarist Simon McBride, ki je v karieri pred tem mdr. že sodeloval tako v spremljevalni skupini Deep Purple klaviaturista Dona Aireya, kot v spremljevalni skupini pevca Iana Gilana.

Na fotografiji: Kitarist Steve Morse med nastopom Deep Purple 1. 12. 2019 v avstrijskem Celovcu (RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ!


1 Comment
  1. Matija says

    Vse dobro Stevu in njegovi ženi. Tole je tudi za DP velika sprememba, zdi se, da se je band po njegovem prihodu popolnoma stabiliziral. Sam sicer nisem bil takoj navdušen nad novim kitaristom, dokler jih nisem videl v živo, leta 2003 na Bananas turneji. Tisto leto sem jih videl trikrat, najprej v Pordenonu, kamor sem pravzaprav šel zaradi Lynyrd Skynyrd, ki bi morali biti predskupina a so nato odpovedali evropske nastope. Koncert DP v Pordenonu je bil fantastičen, tako da sem jih noto šel gledat še v Graz, na koncu pa so prišli še v Ljubljano. Kasneje sem jih videl še nekajkrat, enostavno so odlični. Očitno je, da so prava klapa.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki