SUM 41 se po 27. letih delovanja poslavljajo

0 34,258

Danes je legendarni punk-rock band SUM 41 preko svojega instagram profila napovedal da se po 27. letih delovanja razhajajo.

S težkim srcem sporočamo, da se razpada skupina SUM 41, legendarne punk rock skupine, ki je ustvarjala glasbo že 27 let. Skupina nam je podarila neskončno nepozabnih trenutkov, navdihuje nas s svojo glasbo, besedili in strastjo. Za mnoge od nas SUM 41 ni bil samo bend, temveč način življenja, njihova glasba pa nam je pomagala prebroditi nekatere najtežje trenutke našega življenja.

SUM 41 je bil ustanovljen leta 1996 v Ajaxu, v Ontariu, s člani Deryckom Whibleyem (vokal, kitara), Daveom Bakshom (kitara), Steveom Joczom (bobni) in Conom McCaslinom (bas kitara). Hitro so pridobili popularnost v punk rock sceni in izdali svoj prvi album “All Killer No Filler” leta 2001. Album je bil komercialni uspeh, prodali so ga več kot 15 milijonov izvodov po vsem svetu in vseboval hit pesmi, kot so “Fat Lip” in “In Too Deep”.

Uspeh “All Killer No Filler” je poslal SUM 41 v mednarodno zvezdništvo, sledili so jim številni albumi, vključno z “Does This Look Infected?” (2002), “Chuck” (2004) in “Screaming Bloody Murder” (2011). Vsak album je prikazal rast in vsestranskost skupine, eksperimentirali so z različnimi zvoki in temami, medtem ko so ohranjali svoj prepoznavni punk rock stil.

V svoji karieri je SUM 41 osvojil številne nagrade in priznanja, med drugim dve nagradi Juno (kanadski ekvivalent nagradam Grammy), več nagrad MuchMusic Video in nagrado Kerrang! Nominirani so bili tudi za več nagrad Grammy.

Poleg glasbenih dosežkov je bil SUM 41 znan tudi po svojih filantropskih prizadevanjih. Leta 2005 je skupina potovala v Demokratično republiko Kongo, da bi povečali zavedanje o humanitarni krizi v državi. Ustanovili so tudi neprofitno organizacijo The Hopeless Charity, ki podpira različne vzroke, kot so raziskave raka in pravice živali.

Kljub vsem svojim dosežkom je skupina v svoji karieri naletela na svoje težave. Leta 2006 je vodilni kitarist Dave Baksh zapustil skupino, da bi se posvetil drugim projektom, vendar se je leta 2013 vrnil. Skupina se je tudi spopadala z osebnimi težavami, kot so odvisnost od alkohola in drog, vendar so se Deryck in drugi člani skupine uspešno spoprijeli s svojimi odvisnostmi in se vrnili na oder močnejši kot kdajkoli prej.

Kljub vsem preprekam, ki so jih morali prebroditi, je SUM 41 nadaljeval s svojo zavezanostjo svojim oboževalcem in glasbi. Trenutno so na svoji evropski turneji, ki bo njihova zadnja turneja kot skupina. SUM 41 se bodo razšli po koncu turneje, kar pomeni, da se bodo njihovi nastopi na evropski turneji pokazali kot njihov zadnji nastopi.

V tem trenutku je težko sprejeti dejstvo, da se SUM 41 razpada, vendar je pomembno, da se spomnimo vseh njihovih dosežkov in prispevkov k svetu glasbe. SUM 41 je bil več kot samo punk rock skupina; bili so simbol uporništva, svobode in strasti. Njihova glasba je navdihnila naše najboljše trenutke in nam pomagala prebroditi najtežje. SUM 41 bo vedno ostal del našega življenja in njihova glasba bo še naprej odmevala v naših srcih in dušah.

Če pogledamo nazaj, je težko izpostaviti samo enega največjega dosežka SUM 41. Skupina je imela vrsto uspešnic, ki so postale himne za generacije oboževalcev, in ki so vsebovale strastne kitarske rife, nepozabne refrene in izjemne besedilne zapise. “Fat Lip”, “In Too Deep”, “Still Waiting”, “The Hell Song”, “Pieces” in “With Me” so samo nekatere od njihovih najbolj znanih skladb, ki so bile vključene v njihove albume in postale hiti na radijskih postajah po vsem svetu.

Vendar pa so SUM 41 pustili še večji pečat s svojo vsebino in pristopom. Skupina je bila znana po svojem pristopu k punk rock glasbi, pri čemer so uspeli združiti vse najboljše elemente žanra s svojo lastno izvirnostjo in slogom. Besedila njihovih pesmi so se dotikala številnih tem, kot so politika, ljubezen, družba in duševno zdravje, ter z njihovo pronicljivostjo in iskrenostjo navdušila mnoge oboževalce po vsem svetu.

Skupina je imela tudi vpliv na punk rock sceno in glasbeno industrijo na splošno. S svojo glasbo in pristopom so bili SUM 41 vodilni v punk rock gibanju, ki je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja doseglo svoj vrhunec. Vpliv SUM 41 na punk rock sceno se lahko še vedno čuti danes, pri čemer so navdihnili številne druge punk rock skupine in ustvarjalce po vsem svetu.

Poleg tega je SUM 41 ustvaril tudi več albumov, ki so prejeli številna priznanja in nagrade. Njihov drugi album, “All Killer No Filler”, je dosegel platinasto certifikacijo in postal eden najbolj prodajanih punk rock albumov vseh časov. Njihov tretji album, “Does This Look Infected?”, je bil prav tako kritiško hvaljen in je dosegel velik uspeh po vsem svetu. SUM 41 je tudi prejel številne nagrade, vključno z nagrado MTV Video Music Award za najboljši rock video leta 2002 za njihovo skladbo “In Too Deep”.

Kot zvesti oboževalci SUM 41 se moramo zavedati, kako pomembno je, da podpremo skupino med njihovo zadnjo turnejo. To bo priložnost, da se zberejo vsi njihovi oboževalci, da bi skupaj doživeli njihove največje uspehe in proslavili 27 let glasbe. SUM 41 so navdihnil milijone ljudi po vsem svetu, in to je priložnost, da se jim zahvalimo za vse, kar so nam dali.

Vendar pa bo to tudi priložnost za slovo. To bo čas, da se poslovimo od skupine, ki je vplivala na naše življenje in nas navdihnila z glasbo in sporočili, ki so se dotaknila naših src. SUM 41 se ne bo razšel zaradi sporov ali slabih odločitev, ampak zato, ker so se odločili, da bodo končali svojo zgodbo tako, kot so si jo sami želeli.

Kot oboževalci se moramo zavedati, da to ni konec njihove glasbene dediščine. Njihova glasba bo še naprej živela v naših srcih in dušah, in SUM 41 bo vedno del našega življenja. Tako kot so vplivali na nas, bodo vplivali tudi na prihodnje generacije oboževalcev, ki bodo odkrili njihovo glasbo in se navdušili nad njo.

Zaključimo lahko, da se SUM 41 ne bo razšel z grenkim priokusom, ampak kot skupina, ki je pustila neizbrisen pečat na svetu glasbe. Njihova zavezanost glasbi in oboževalcem je bila izjemna, in to se bo pokazalo tudi na njihovi zadnji turneji. Zato je pomembno, da jih podpremo in uživamo v zadnjih trenutkih njihove kariere.

SUM 41 je skupina, ki je vplivala na naša življenja in nas navdihnila z glasbo, ki je presegla meje žanra in se dotaknila naših src. Njihove pesmi so postale del našega življenja in so bile tam, ko smo potrebovali glasbo, da bi se sprostili ali se počutili bolje. Njihova glasba nas je navdihovala, da smo bili močni in vztrajni, ko smo se soočali s težavami in izzivi.

Vendar pa se vsi dobri stvari končajo, in tako se končuje tudi zgodba SUM 41. Vendar pa bodo njihovi uspehi, glasba in sporočila ostali z nami za vedno. Njihova dediščina bo živela dalje v glasbi, ki jo bodo ustvarili drugi umetniki, ki so bili navdihnjeni s SUM 41, in v srcih oboževalcev, ki so se zaljubili v njihovo glasbo.

Vendar pa je zdaj čas, da se poslovimo od SUM 41 kot skupine, ki je navduševala oboževalce po vsem svetu. Njihovi zadnji nastopi na turneji bodo priložnost, da se jim zahvalimo za vse, kar so nam dali, in da se poslovimo od njih kot skupine. Naj nas njihova glasba vedno spominja na čudovite trenutke, ki smo jih preživeli z njimi, in naj nas navdihuje, da živimo polno in s strastjo, tako kot so živeli oni.

V zaključku lahko rečemo, da je SUM 41 pustil neizbrisen pečat na svetu glasbe in oboževalcev, ki jih bodo vedno nosili v srcu. Njihova glasba je bila več kot le pesmi in besedila, bila je del našega življenja in nas je navdihovala, da smo bili močni in vztrajni, ko smo se soočali s težavami in izzivi. Zahvaljujemo se jim za 27 let čudovite glasbe, in želimo jim vse najboljše v prihodnosti.

Ne pozabite, da SUM 41 čez le malce več kot mesec dni nastopajo v Hrvaški Opatiji! Report koncerta iz Dunaja (leta 2020) pa je na voljo tukaj!

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki