Sylvain Sylvain (New York Dolls) 14. 2. 1951 – 13. 1. 2021

foto: Ian Dickson (Getty Images)
0 47

Sylvain Sylvain, kitarist kultnih New York Dolls, je umrl v 69. letu starosti.

To žalostno novico je prvi javno potrdil Lenny Kaye – nekdanji kitarist spremljevalne skupine Patti Smith.

Sylvain Sylvain se je rodil kot Sylvain Mizrahi v Kairu (Egipt), v judovski družini. Ko je bil še otrok, se je z družino preselil v New York, kjer je v najstniških letih skupaj z bodočim New York Dolls kompanjonom Billyjem Murico ustanovil skupino The Pox. Kasneje sta skupaj ustanovila zasedbo Actress, kjer sta jima delala družbo Johnny Thunders in Arthur Kane. Ko je skupina po priključitvi Davida Johansena prešla v kvintet, so bili New York Dolls rojeni.  

Sylvain je vztrajal z New York Dolls vse do leta 1975, ko je skupina razpadla. Igral je na obeh studijskih albumih skupine. Istoimenskem prvencu iz leta 1973 in nasledniku “Too Much To Soon”, ki je izšel leto dni zatem.

Po razpustitvi New York Dolls, je Sylvain deloval v različnih projektih, izdal tudi dva samostojna albuma, leta 1981 pa tudi album “Syl Sylvain and the Teardrops”. Dva albuma je izdal tudi pod imenom “Sylvain Sylvain and The Criminal$”. 

Leta 2004 so živeči člani New York Dolls (Sylvain, Johansen in Kane) obnovili skupino in zaigrali na londonskem festivalu Meltdown, ki ga je organiziral Morrisey. Kane je preminil vsega nekaj tednov po tem nastopu. Kljub temu je dve leti kasneje izšel tudi tretji studijski album skupine z naslovom “One Day It Will Please Us to Remember Even This”. Sledila sta še dva albuma. Leta 2009 je izšel “Cause I Sez So”, leta 2011 pa “Dancing Backward in High Heels”. 

Sylvain je aprila 2019 organiziral dobrodelno kampanjo, zbrani denar pa je bil namenjen njegovemu odplačilu dolgov, ki jih je bil dolžan poravnati zdravstvenim uslugam, saj se je že od leta 2018 dalje boril z rakom. 


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki