T.M. Stevens (28. 7. 1951 – 10. 3. 2024)

T.M Stevens 2022 (via Facebook)
0 103

T.M. Stevens, famozni basist in samostojni izvajalec, je 10. 3. 2024 in v 73. letu starosti, preminil po dolgi bitki z boleznijo.

Thomas Michael Stevens se je rodil New York Cityju. Sprva se je vpisal na študij biologije, potem pa mu je njegov profesor sugeriral, da opusti študij in se fokusira raje na glasbo. Svoje talente in vrline je pilil tako. da je igral ure in ure po nočnih klubih New Yorka.

Stevensova kariera se je začela v sedemdesetih, ko je igral v nekaj funk skupinah lociranih v Minneapolisu ter pričel snemati albume z imeni, kot sta mdr. Narada Michael Walden in Yoshiaki Masuo. Leta 1981 se je preselil v Los Angeles, kjer je sčasoma pridobil sloves enega najbolj znanih in cenjenih studijskih glasbenikov.

V Los Angelesu je Stevens posnel svoj prvi album s skupino The Space Cadets. Sledila je serija singlov in albumov, ki jih je posnel ter turnej, ki jih je opravljal s številnimi znanimi izvajalci.

Stevens je od nekdaj veljal za virtuoza med basisti, ki jih krasi unikatna ekspresija, pri čemer je pri igranju na svojevrsten način združil elemente funka, rocka, jazza in soul glasbe. Svoj visoko cenjeni status, ki ga je pridobil v glasbenih krogih, je realiziral skozi sodelovanja mnogih glasbenih umetnikov. Med največjimi ikonami (tudi po komercialnem uspehu) je vredno izpostaviti sodelovanja z imeni: Prince, Steve Vai, Joe Cocker, Billy Joel, Tina Turner in Cyndi Lauper.

Ob delu studijskega basista, je Stevens izdal tudi nekaj samostojnih studijskih albumov. Z Out of Control je posnel album “Boom”, temu je leto dni kasneje sledil album “Sticky Wicked”. V celokupnem seštevku je posnel sedem samostojnih del.

Leta 2017 je Stevensov prijatelj Ronny Drayton na družabnih omrežjih objavil novico, da trpi Stevens za napredujočo obliko demence in se nahaja v domači oskrbi.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki