Ted McKenna (10.03.1950 – 19.01.2019)

0 174

V 68. letu starosti je za posledicami možganske krvavitve preminil priznani škotski bobnar Edward McKenna.

Ted McKenna je sodeloval v karieri s številnimi priznanimi glasbenimi umetniki. Bil je stalni član zasedbe The Sensational Alex Harvey Band, leta 1977 se je za tri leta pridružil spremljevalni skupini Rory Gallagherja. Kot studijski glasbenik je sodeloval mdr. z Gary Moorom, Gregom Lakeom. Med letoma 1981 in 1984 je deloval v zasedbi Michael Schenker Group (MSG). V začetku devetdesetih je krajši čas sodeloval tudi v zasedbi Ian Gillan Band, prav tako se je vpisal med sodelujoče na studijskem albumu Nazareth pevca Dana McCaffertyja imenovanem “Dan McCafferty” (1975).

Leta 2015 sta Ted McKenna in njegov The Senastional Alex Harvey Band kolega Chris Glen znova združila moči z Michaelom Schenkerjem v projekt Michael Schenker Fest, v katerega je Schenker znova pritegnil tudi tri originalne MSG pevce in sicer Garyja Bardena, Grahama Bonetta ter Robina McAuleya. Leta 2018 je izšel album “Resurrection”, Schenker pa je že obelodanil, da bo temu sledil še en studijski album tega projekta.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki