The Beatles so izdali single “Now And Then”

foto: Apple Corps Ltd.
0 59

Tu je! Single Now On Then – zadnji single skupine The Beatles, ki je ostal še neizdan in ki ga je John Lennon posnel ob koncu sedemdesetih, pri čemer so sodelovali vsi štirje člani skupine. Single je že dosegljiv na vseh digialnih platformah, predvajate pa ga lahko tudi spodaj.

Jutri 3. 11. 2023 bo prejel tudi uradni glasbeni video v režiji Petra Jacksona!

Now On Then je originalno posnel John Lennon na svojem domu (Dakota Building v New Yorku). Potem ko so se leta 1995 še živeči trije beatli povezali ter pričeli zbirati material za kompilacijo “Anthology”, jim je Yoko Ono dostavila ta demo. Poleg dveh surovih verzij skladb Real Love in Free As A Bird. Slednja dva sta šla skozi fazo zvočnega piljenja in sta izšla kot singla, takratna tehnologija pa še ni bila toliko napredna, da bi lahko rešili tudi pričujoči demo za Now And Then.

Vse to pa se je spremenilo leta 2021, ko je filmski režiser Peter Jackson začel delati na dokumentarcu “Get Back”. Takrat je njegova ekipa uspela razviti ‘software’ s katerim so lahko izolirali vsak instrument ločeno, iz posnetka, ki je bil opravljen na primitivni štiri kanalni mešalki. Enaka tehnologija je bila uporabljena za rešitev Lennonovih vokalov, kar je pripomoglo k temu da sta Paul McCartney in Ringo Starr dokončala delo, ki sta ga zastavila leta 1995 skupaj z Georgeom Harrisonom.

Single “Now And Then” je dostopen v različnih verzijah in formatih in ga lahko že naročite.

Izid tega singla sovpada s prihajajočim ponatisom dveh The Beatles kompilacij – ‘modre’ in ‘rdeče’ (a.k.a. “1962–1966” in “1967-1970”), ki sta originalno izšli leta 1973. Obe bosta na razpolago znova 10. 11. 2023 in ju lahko že prednaročite.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki