The Ocean predstavljajo video in single “Subatlantic”

foto: Jacqueline Vanek 2023
0 43

The Ocean, nemški progresivnometalski sekstet, bo v letošnjem maju izdal novi studijski album “Holocene”.

The Ocean, nemški progresivni metalci, so napovedali izid svojega skupno desetega studijskega “Holocene”, ki bo izšel 19. 5. 2023, pri založbi Pelagic Records.

Spodaj je na voljo četrti single s prihajajočega novega albuma in sicer za skladbo Subatlantic, ki ga spremlja tudi uradni glasbeni video v režiji Drewa Storcksa.

Istočasno z objavo novega singla je stekla tudi prodaja prihajajočega novega albuma skupine, ki ga je v bistvenih formatih ter raznolikih varietetah, že mogoče prednaročiti.

The Ocean so v maniri priprav na izid novega albuma v januarju 2023 pripravili novi single Preboreal. Single je izšel brez posebnega pompa, prav to pa je namigovalo, da se The Ocean zelo verjetno pripravljajo na izid novega studijskega albuma. V februarju je skupina objavila drugi single Parabiosis.

Kitarist skupine Robin Staps pravi: “Album ‘Holocene’ je vrhunec, sklepni del obeh predhodnih ‘Phanerozoic’ albumov in albuma ‘Precambrian’, s čimer je sklenjena tudi, če se lahko tako izrazim, kvadrologija. Novi album se nanaša na epoho holocena, v kateri se trenutno nahajamo in je hkrati tudi najkrajši zemeljski vek planeta. Obenem prinaša album sporočila tesnobe, razdelitev, izgube namena dejanj in kritičnega razmišljanja, vzpona teorij zarote ter razkroja vrednot moderne ere oziroma sedanjosti.”

Album “Holocene” je torej sklepni del paleontološko navdahnjene serije albumov skupine The Ocean, na njem pa je zaznaven premik skupine proti svetu elektronske glasbe, pri čemer pa dosega novo izrazoslovje težine nova zvočna prostranstva in globeli.

Novi album je posnela skupina v celoti sama. Pri tem je izkoristila studio Die Mühle, ki je v lasti The Ocean člana Petra Voigtmanna in se nahaja na ruralnem območju severnega dela Nemčije, pa tudi svoj lastni studio Oceanland 2.0, ki je lociran v Berlinu. Produkcijo je opravil švedski zvočni inženir in dolgoletni sodelavec skupine Karl Daniel Lidén.

The Ocean so skozi januar in februar 2023 uspešno opravili skupno evropsko turnejo v družbi zasedbe Karnivool.


The Ocean – “Holocene” (Pelagic Records, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki