The Omnific predstavljajo video in single “Antecedent” (ft. Clay Gober – Polyphia)

THE OMNIFIC 2021
0 23

The Omnific, avstralska eksperimentalna in vse instrumentalna progresivna/math rock zasedba, ki deluje v formatu tria dveh basistov Matthewa Fackrella in Tobyja Petersona-Stewarta, ter bobnarja Jeromea Lematua-e, predstavlja novi single in video za skladbo Antecedent (spodaj).

Kaj je torej bolje od dveh bas kitar v skupini? Hja, tri, mar ne? Pripravite se torej na pet minut brezmejnih utrgancij družnega sodelovanja petnajstih strun treh bas kitar, kajti za snemanje singla Antecendet se je The Omnific pridružil v vlogi posebnega gosta Clay Gober, sicer basist avstralske tehnične progresivne/math rock zasedbe Polyphia, ki je že nastopila tudi v Ljubljani. Možakar vstopi v komad na dveh minutah in pol, svoj solo pa zasoli tudi s kopico hibridnega slap frcanja. Umetelno. Privlačno. Navdihujoče.

Za produkcijo zvoka so znova poskrbeli The Omnific, za miks Adam Bentley, za masterizacijo pa Ermin Hamidovic. Video je znova režiral Miki Simankevicius (mikimedia.com.au), na poziciji kamermana je sodeloval Cameron Sather. Video in single lahko preverite spodaj.

Izpostaviti je treba tudi delo Jeromea Lematuae, ki je pravzaprav z osnovnim setom bobnov, a obilno založen s činelami, z rokami vsepovsod in vselej na pravem mestu, pri čemer je markiranje s činelami je vrhunsko. Osupne v izjemni preciznosti. Tudi v najvišji hitrostni predstavi je vseskozi natančno tam kjer mora biti, obenem pa vrhunsko lomi ritem ter kreira nenehni občutek “pričakuj nepričakovano”.

The Omnific so v karieri izdali do tega dne en studijski album (pred dvema letoma) in tri EP-je, med drugim pa so izvedli skupne koncertne turneje z imeni, kot mdr.: Between The Buried & Me, Ne Obliviscaris, Galactic Empire in Circles. Čeprav so v lanskem mesecu že predstavili prvi single za skladbo Wax And Wane, je trio zaenkrat previden glede napovedi v zvezi z novim studijskim albumom.

Več koristnih informacij:
Facebook: https://www.facebook.com/theomnific
Instagram: https://www.instagram.com/theomnificband
Bandcamp: https://theomnific.bandcamp.com/​


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki