Tiger Moth Tales predstavljajo video in single “Light” (ft. Andy Latimer)

image credit: Peter Jones (Tiger Moth Tales bandcamp)
0 157

Tiger Moth Tales, britanska progresivnorockovska zasedba za katero stoji Camel klaviaturist Peter Jones – ta velja sicer za fenomenalnega pevca in multi-instrumentalista-, predstavlja video za sklepni single Light novega albuma “A Song Of Spring”. Na singlu sodeluje s kitarsko solažo tudi ikonski kitarist progresivnorockovskih legend Camel Andy Latimer. Video lahko preverite spodaj.

Album “A Song Of Spring” je izšel 4. 3. 2022 pri založbi White Knight Records, ki je sicer v lasti Magenta klaviaturista Roberta Reeda.

“Album se m želel skleniti z epsko zvenečo himno,” pravi Jones za skladbo Light. “Izvirno naj bi svetloba pomenila pregon teme, ki jo nosi zima, da se sprosti prostor svetlobi, vendar pa sem to idejo uporabil že pri uvodni skladbi Spring Fever. John in Elizabeth Holden sta napisala besedilo o tem kako prebrodiš krizo oziroma stisko po smrti svojega partnerja. Sledil je miks z originalnim motivom, vse skupaj pa je na koncu izpadlo zelo čustveno.”

Jones dodaja: “Z Andyjem sva že dlje časa načrtovala, da bi zaigral na eni izmed mojih pesmi, vendar pa tega doslej nisva mogla realizirati. Vedel sem da je Light idealna skladba za Andyja, zato sem mu ponudil lep del refrenskega motiva, na katerem se lahko razigra in dostavi svoj karakter. Rezultat vzame sapo in ob poslušanju te skladbe občutim sam, kot bi vzhajalo sonce kar je idealno za sam zaključek albuma. Andy je fenomenalen in kar je dostavil z eno samo kitarsko solažo je neverjetno. Zelo sem mu hvaležen za njegov prispevek.”

“A Song Of Spring”, ki ga lahko nabavite tudi v verziji “Spring re-Loaded” (z dodatnimi skladbami) je drugi Tiger Moth Tales album, ki se ukvarja z letnimi časi. Prvi tak album je The Depths Of Winter iz leta 2017.

Seznam skladb na “A Song Of Spring” je sledeč:
1. Spring Fever
2. Forester
3. Dance ‘Til Death
4. Holi
5. The Goddess And The Green Man
6. Mad March Hare
7. Rapa Nui
8. Light


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki