Tony Lewis (The Outfield) 21. 12. 1957 – 19. 10. 2020

foto: CAROL LEWIS
0 71

Tony Lewis, basist in vodja britanske AOR senzacije The Outfield, je umrl v 63. letu starosti. The Outfield so zasloveli s hitom “Your Love”, ki se je v ZDA prebil med prvih deset najbolje prodajanih singlov.

Uradna izjava se glasi: “Z največjo žalostjo in bolečino sporočamo, da je Tony Lewis, pevec rock senzacije osemdesetih The Outfield, nenadoma in nepričakovano preminil.”

“Tonyjeva glasba se je dotaknila publike na vseh koncih sveta. Lewis in pokojni John Spinks sta zavzela osemdeseta bliskovito, ko so The Outfield izdajali nalezljive pop rock skladbe, ki so vključevale hite: Your Love, All the Love in the World in Say It Isn’t So.

“Zapuščina Tonyja Lewisa bo živela dalje skozi njegovo prekrasno družino in v njegovi legendarni glasbi. Njegova družina prosi, da v teh težkih trenutkih, spoštujete njeno zasebnost.”

Lewis se je rodil v East Londonu leta 1957 in ustanovil The Outfield skupaj s kitaristom Johnom Spinksom in bobnarjem Alanom Jackmanom leta 1984. Ti trije glasbeniki so pred ustanovitvijo The Outfield igrali nekaj let skupaj v udarni pop skupini Sirius B. Ko je skupina, kot The Outfield, kasneje spremenila glasbeno usmeritev v kateri so pričeli prevladovati bolj rockovski zvoki, je takoj dosegla preboj in prepoznavnost.

Leta 1985 je albumski prvenec “Play Deep” prodrl med deset najbolje prodajanih plošč v ZDA, vrata do tja, pa mu je odprl uspeh singla “Your Love”. Ta, radiu prijazna AOR točka, je sčasoma postala redni del mnogih kompilacijskih zbirk tovrstne žanrske tematike z glasbo osemdesetih let. “Play Deep” se je odlično prodajal in postal trikrat platinast.

Naslednji albumi skupine niso uživali takšnega komercialnega uspeha, zadnji hit, ki je uspel doseči ameriško lestvico 40. največjih hit-singlov, pa je skupini prinesel leta 1991 “For You”. The Outfield so nadaljevali s kariero in še naprej izdajali albume. Zadnji njihov album z naslovom “Replay” je izšel leta 2011.

Tri leta kasneje je John Spinks umrl zaradi raka na jetrih. Tony Lewis, pa se v studio ni več vrnil vse do leta 2018, ko je posnel in izdal svoj samostojni studijski album “Out of the Darkness”.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki