Touch predstavljajo video in single “Frozen Ground”

TOUCH 1980 (press/promo)
0 42

Touch, skupina, ki je vzniknila na sceni konec sedemdesetih, kot reakcija na porajajočo se radiu prijazno muzikalnost arenskega rocka – tega so takrat popularizirale na globalni ravni zasedbe Boston, Foreigner, Styx, Sweet, Uriah Heep, April Wine, Coney Hatch, Angel -, predstavljajo novi single in video za skladbo Frozen Ground.

Frozen Ground izhaja iz studijskega albuma “Tomorrow Never Comes”, ki je izšel konec aprila 2020 (RockLine recenzija), pri založbi Escape Music.

“Tomorrow Never Comes”, ki ga lahko še vedno naročite, je album, ki je po 41 letih nasledil studijski prvenec. Touch so pred časom sklenili pogodbo z Deko  Entertainment, pri kateri sta ponovno izšla (le v digitalnem formatu!) prva dva studijska albuma, in sicer istoimenski studijski prvenec iz leta 1980 (naročilo TUKAJ) in njegov naslednik “II” iz leta 1982 (naročilo TUKAJ). Oba ponatisa vsebujeta tudi dodatne skladbe. Gre za koncertni material in studijske demo posnetke, ki do tega dne še niso bili javno dostopni. 

Prvenec “Touch” velja danes za brezčasno klasiko AOR glasbe in celo enega najbolj čislanih studijskih albumov tega arhaičnega žanra. Touch so skupina, ki je prejela že zelo kmalu izdatno podporo na radijskih frekvencah ameriških radijskih postaj, prav tako so redno obiskovali vrhove glasbene lestvice britanskega Melody Makerja. Od tod ne čudi, da so leta 1980 nastopili kot prva skupina znamenitega Monsters Of Rock festivala v britanskem Donnington Parku.

#FrozenGround #Touch


https://www.youtube.com/watch?v=t8DkXvrowFE
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki