Toxik predstavljajo single in video “Creating The Abyss”

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2022
0 78

Toxik, kultni ameriški thrash metalci, ki so v začetku junija nastopili, kot predskupina Heathen, tudi v ljubljanskem Orto baru, predstavljajo besedilni video in single za skladbo Creating The Abyss.

Video, ki ga je ustvaril Craig Cefola, lahko najdete spodaj.

Josh Christian, vodja skupine in njen kitarist, pravi v zvezi s skladbo sledeče: “Skladba pripoveduje o izkoriščanju ljudi, pri čemer smo uporabili posnetke nastale v rudniku zlata Kinros Paracutu v Braziliji, ki je eden največjih na svetu. Suženjstvu gre danes še vedno dobro in cveti, zanj pa smo odgovorni prav vsi. Brutalno sinkopiran rif, podkrepljen s ‘polifoničnimi in angularnimi’ harmonijami ter solažami… Toxix udarjajo znova!”

Novi single izhaja iz prihajajočega novega studijskega albuma skupine “Dis Morta”, ki je napovedan za 5. 8. 2022, pri založbi Massacre Records. Album je miksal Martin Furia, za njegovo masterizacijo pa je poskrbel Maor Appelbaum (Appelbaum Mastering).

Naslovnico za album je prispeval Alcides Burn (Burn Artworks) in je na voljo spodaj.

Konec letošnjega junija so Toxik že predstavili prvi single za skladbo Power (spodaj).

Znan je seznam skladb na albumu “Dis Morta”, ki ga lahko že prednaročite:
1. Dis Morta
2. Feeding Frenzy
3. The Radical
4. Power
5. Hyper Reality
6. Creating The Abyss
7. Straight Razor
8. Chasing Mercury
9. Devil In The Mirror
10. Judas

Več o Toxik:
http://toxikmetal.net
https://www.facebook.com/toxikmetalof…

Na fotografiji: Josh Christian med nastopom Toxik 5. 6. 2022, v ljubljanskem Orto baru (RockLine fotoarhiv 2006-2022, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki