Tretji kanu predstavljajo single in video “Čuvaji rek”

foto: Alan Orlič 2020
0 127

Tretji kanu so izdali novi single in video “Čuvaji rek”, ki ga lahko predvajate spodaj.

»Več ne zebe nas na tleh.«

Čuvaji Janovih rek prečkajočim skrbno odmerijo mostnino. Ne o vdaji  v vsesplošno pasivnost človeštva – o ranljivosti in lepoti pripovedujejo. Ko v isti rokav reke objamemo vse dobro in vanj zavestno sprejmemo tudi notranje demone. O pomirjenosti in objemanju sebe – prizemljenosti malega človeka učijo prečkajoče. Tudi na tleh je lahko toplo.

Videozgodbi pesmi Dežnik narobe in Čuvaji rek se sprašujeta, kako čim bolj neboleče manevrirati med enim in drugim. V poplavi zunanjih dražljajev in hitro spreminjajočih se čustev se bolj kot čutiti trudimo zatreti čustva. ONA in ON si dovolita oboje – čutiti in trpeti. Dve različni perspektivi, ženska in moška, ter na prvi pogled banalna ljubezenska situacija predstavljata osnovo za prikaz naše neskončne vsestranske ranljivosti.

»Čutiti ne pomeni nujno trpeti. Obkrožamo se z ljudmi, a smo kljub temu kot družba vedno bolj osamljeni. Pomanjkanje empatije je direktna posledica straha pred čustvi, ki so v teh časih v ospredju bolj kot kdaj koli prej.«

Režiserka novega videospota Nina Tratnik.

Vsaka videozgodba posebej deluje kot celota, a se vseeno povezujeta – Dežnik narobe iz ženske perspektive in njenega notranjega doživljanja, Čuvaji rek pa prikaže drugo plat zgodbe iz moške perspektive. Obe skladbi najdete na njihovem drugem albumu Plovemo, ki je izšel minulo jesen.

Oba videospota so z režisersko Nino Tratnik zaradi situacije posneli na daljavo v Beogradu. Z Nino iz produkcijske hiše humanmade so sodelovali že pri skladbah V mleku in Hiše.

Ustvarjalci videospota:
Režiserka in scenaristka: Nina Tratnik
Direktor fotografije: Vladimir Đurić
Scenografinja: Ana Milošević
Kostumografinja: Ivana Vukobrad
Montažer: Uroš Timotijević
Asistent kamere: Vuk Papić
Asistent montaže: Mihajlo Stojanović
Set dekorater: Tihomir Todorović
Avtorica analognih fotografij: Jelena Simeunović
ONA: Ivana Vukobrad
ON: Igor Grahovac

Glasba: Tretji kanu (Anja Pavlin in Jan Medle)
Besedilo, vokal: Jan Medle, Anja Pavlin
Električne kitare, akustične kitare: Jan Medle, Tomi Perinčič
Bas kitara: Sondža
Bobni: Žiga Dobravc
Produkcija, programiranje, mix, aranžiranje: Peter Penko
Mastering: Torulsson @ 808 Mastering


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki