Trevor Rabin predstavlja predstavlja ‘vizualizator’ in single “Fragile”

foto: Hristo Shindov 2023
0 56

Trevor Rabin, nekdanji kitarist in vokalist progresivnorockovskih legend Yes, je 6. 10. 2023 izdal nov studijski album “Rio”. Za izid so poskrbeli pri nemški založbi Insideout Music. To je po dolgem času nov Rabinov samostojni studijski album, na katerem se je preizkusil znova v vokalni vlogi.

Spodaj lahko že novi single in ‘vizualizator’ za skladbo Fragile. Rabin je doslej izdal single pred časom Big Mistakes, Push in Oklahoma. Vsi so razpoložljivi spodaj.

Rabinov zadnji studijski album to je “Jacaranda” iz leta 2012, je bil v celoti instrumentalen. Predhonik tega albuma “Can’t Look Away” iz leta 1989, pa je bil Rabinov zadnji dosežek na katerem je prepeval. Ta album je izšel v času Rabinovega sodelovanja z Yes, s katerimi je posnel albume “90125” (1983), “Big Generator” (1987), “Union” (1991) in “Talk” (1994).

Potem ko je Rabin zapustil leta 1994 Yes, se je osredotočil na pisanje glasbe za filme. Tako je prispeval glasbeno podlago mdr. za sledeče: “Con Air”, “Armageddon”, “Remember The Titans”, “Enemy Of The State”, “Deep Blue Sea”, “Glory Road” in “Gone In 60 Seconds”. Ustanovil je projekt ARW, v katerem so sodelovali nekdanji člani zasedbe Yes Trevor Rabin, Jon Anderson in Rick Wakeman. Skupina je bila ustanovljena leta 2016, odigrala sveženj koncertov, izdala koncertni album, a do močno zaželenega studijskega dosežka nikdar ni prišlo.

Album “Rio” je poimenovan po Rabinovi vnukinji, spodaj pa lahko preverite naslovnico, katero je Rabin ustvaril sam.

Album “Rio” lahko v vseh bistvenih formatih že naročite.

Več o Trevorju Rabinu:
www.instagram.com/trevorrabin.official
www.facebook.com/TrevorRabinMusic
https://twitter.com/trevorrabin


Trevor Rabin – “Rio” (Insideout Music, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki