Steve Hackett predstavlja ‘vizualizator’ in single “Circo Inferno”!

foto: ALEŠ PODBREŽNIK 2023
0 56

Steve Hackett, legendarni kitarski inovator in nekdanji član progresivnorockovskih ikon Genesis, bo 16. februarja 2024 in pri založbi InsideOut Music izdal svoj novi studijski album “The Circus And The Nightwhale”.

Spodaj je na voljo novi single in video s prihajajočega novega studijskega albuma za skladbo Circo Inferno, ki jo spremlja tudi ‘vizualizator’. Steve je v začetku lanskega decembra najavil novi album s prvim singlom z skladbo People Of The Smoke, ki mu je v januarju 2024 sledil single Wherever You Are.

Trinajst skladb albuma “The Circus And The Nightwhale” zastopa konceptualni album, kjer stopa v središče zgodbe mladi lik z imenom  Travla  z mladim likom Travla v središču. Novi album nosi tudi avtobiografsko sporočilo Steva Hacketta, ki pravi, da gre pri tem že za njegovo 30. samostojno izdajo: “Ta album mi je zelo všeč. Govori o stvareh, ki sem jih želel povedati že zelo dolgo.”

“The Circus And The Nightwhale” je prva nova avtorska glasba s strani tega slikovitega glasbenega umetnika, po več kot dveh letih. Sledi čudoviti akustični LP plošči ‘Under A Mediterranean Sky’ iz januarja 2021, ki se je povzpela na drugo mesto britanske lestvice klasične glasbe, in septembra istega leta njegovi mojstrovini (distorziranih vsebin) ‘Surrender Of Silence’, ki se je uvrstila na britansko lestvico 40. najbolje prodajanih plošč. Leta 2023 je izšel tudi Hackettov nov koncertni album “Foxtrot At Fifty + Hackett Highlights: Live At Brighton”, ki je dosegel 2. mesto na lestvici Rock & Metal Chart. Stevova nova plošča bo dostavila raznolik glasbeni spekter od balad, do koketiranja z blues glasbo, pa vse do ‘bliskovitih’ in iskrivih pobegov v polja progresivnega rocka. Vse to bo obkrožala tudi bera teatra, mistike in fantazijskega sveta.

Novi album je bil posnet med turnejama v letih 2022 in 2023 v studiu Siren (Velika Britanija). Album “The Circus And The Nightwhale” se ponaša z mnoštvom gostujočih glasbenikov iz Švedske, Avstrije, ZDA, Azerbajdžana in Danske. Poleg Steva, ki prispeva električno in akustično kitaro, 12-strunsko kitaro, mandolino, harmoniko, tolkala, bas kitaro in seveda vokal. Tu so še zelo znani obrazi preteklih kreativnih udejstvovanj slovitega Hacketta, in sicer: Roger King (klaviature, programiranje in orkestralni aranžmaji), Rob Townsend (saksofon), Jonas Reingold (bas), Nad Sylvan (vokal), Craig Blundell (bobni) in Amanda Lehmann na vokalu. Na bobnih gostujeta Nick D’Virgilio in Hugo Degenhardt, Benedict Fenner, ki slovi po mojstrovinah zvočnega inženirstva je prispeval dodatne klaviature, Malik Mansurov pa je prispeval tar. Kot flavtist sodeluje v vlogi posebnega gosta na albumu tudi Stevov brat John Hackett.

Album “The Circus And The Nightwhale” bo dostopen v vseh bistvenih formatih in ga je od danes,1. 12. 2023 dalje, že mogoče prednaročiti.

Seznam skladb na albumu “The Circus And The Nightwhale” je sledeč:
1. People Of The Smoke
2. These Passing Clouds
3. Taking You Down
4. Found And Lost
5. Enter The Ring
6. Get Me Out!
7. Ghost Moon and Living Love
8. Circo Inferno
9. Breakout
10. All At Sea
11. Into The Nightwhale
12. Wherever You Are
13. White Dove

Na fotografiji: Steve Hackett med koncertnim nastopom 13. 7. 2023 v italijanski Palmanovi in tamkajšnjem prizorišču Piazza Grande (RockLine fotoarhiv 2006-2024, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncertnega dogodka lahko preberete TUKAJ.


Steve Hackett – “The Circus And The Nightwhale” (2024, Insideout Music)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki