UFO s ponatisom albumov “Covenant” in “Sharks”

UFO (press/promo, 'Covenant' line-up era 2000)
0 97

UFO, historični heavy rockerji in ena najbolj vplivnih skupin, ki so zapustile pečat pri oblikovanje heavy metala na prelom sedemdesetih v osemdeseta, bodo 19. 4. 2024 deležni ponatisa dveh studijskih albumov, ki sta originalno izšla leta 2000 in 2002. To sta “Covenant” in “Sharks”.

Za izid ponatisa v trojnem CD zaboju (tretji CD bo koncertni), ki se bo imenoval “Covenant + Sharks” bodo poskrbeli pri založbi Cherry Red Records.

Oba albuma sta danes znana predvsem po tem, da sta bila posneta po reformaciji klasične ‘Strangers In The Night’ UFO postave.

Ni treba več obešati na veliki zvon dejstva, da segajo korenine londonske zasedbe UFO v leto 1968, ko so se med seboj povezali vokalist Phil Mogg, basist Pete Way in bobnar Andy Parker. Skupina je pridobila kultni status zlasti na tleh Japonske in Nemčije, ključni trenutek kariere skupine, ki je bil temelj na katerem je izbrusila svojo edinstvenost in prepoznavnost, pa je napočil leta 1973, ko se ji je priključil Michael Schenker. Njegovo sodelovanje z UFO se je sklenilo prav ob izidu dvojnega koncertnega albuma “Strangers In The Night” leta 1979. Od tu dalje so UFO vztrajali v različnih postavah in se prebijali skozi osemdeseta ter prvo polovico devetdesetih, medtem ko je Michael ustanovil dobro znane The Michael Schenker Group. Potem pa je prišlo leto 1995 in klasična ‘Strangers In The Night’ postava skupine se je reformirala ter izdala studijski album “Walk On Water”.

Naslednji album po “Walk On Water” je bil “Covenant” (prvi CD tega ponatisa). Ob Philu Moggu, Michaelu Schenkerju ter Peteu Wayu, je postavo zapolnjeval legendarni bobnar Aynsley Dunbar. “Covenant”, ki je izšel leta 2000 je bil 15. studijski album skupine, temu pa je sledil dve leti kasneje album “Sharks” (drugi CD tega ponatisa).

Na originalnih izdajah albumov “Covenant” in “Sharks” so se nahajale tudi dodatne koncertne skladbe, ki so izhajale iz ameriškega dela turneje v prid podpori albuma “Walk On Water” iz leta 1995. V tistem času so koncertno postavo UFO zastopali: Phil Mogg, Michael Schenker in Pete Way, dolžnosti bobnarja je prevzel nase Simon Wright (Dio, AC/DC), poleg pa se je priključil tudi kitarist in klaviaturist Paul Raymond, ki je velja prav tako za del legendarne ‘Strangers In the Night’ UFO postave. Tretji CD v tem zaboju je tako v celoti koncerten. Posnetek izvira iz nastopa skupine na prizorišču Blind Melons (Buffalo, New York, ZDA), z dne 11. 9. 1995 in vsebuje med drugim serijo priljubljenih UFO klasik: Too Hot To Handle, Rock Bottom, Out In The Street ter dve točki iz “Walk On Water” albuma, to sta: Venus in Pushed To The Limit.

Trojni CD zaboj z nazivom “Covenant + Sharks” lahko že prednaročite!

Seznam materiala v trojnem CD ponatisu “Covenant + Sharks” je sledeč:
CD1:
“Covenant” (2000)
1 Love Is Forever
2 Unraveled
3 Miss The Lights
4 Midnight Train
5 Fool’s Gold
6 In The Middle Of Madness
7 The Smell Of Money
8 Rise Again
9 Serenade
10 Cowboy Joe
11 The World And His Dog
CD2:
“Sharks” (2002)
1 Outlaw Man
2 Quicksilver Rider
3 Serenity
4 Deadman Walking
5 Shadow Dancer
6 Someone’s Gonna Have To Pay
7 Sea Of Faith
8 Fighting Man
9 Perfect View
10 Crossing Over
11 Hawaii
CD3:
“Live At Blind Melons, Buffalo, USA (1995)”
1 Mother Mary
2 This Kids
3 Let It Roll
4 Out In The Street
5 Venus
6 Pushed To The Limit
7 Love To Love
8 Only You Can Rock Me
9 Too Hot To Handle
10 Rock Bottom


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki