Ultravox z jubilejnim ‘de-luxe’ ponatisom albuma “Quartet”

foto: Brian Aris
0 42

Ultravox pripravljajo za 7. 7. 2023 pri založbi Chrysalis Records ponatis svojega albuma “Quartet”, ki je izšel originalno leta 1982 in bo v ‘de-luxe’ različici vseboval kar šest CD-jev ter dodatni DVD.

Ponatis albuma “Quartet” sledi podobnima potezama, s katerima so Ultraovox poskrbeli že za ponatis prvih dveh Midge Ure-era Ultravox albumov: “Vienna” (1980) in “Rage In Eden” (1981).

Ponatis bo vseboval zbirko sedemdesetih skladb, med njim 47. neizdanih, pri tem pa je za novo stereo in ‘surround’ miks obdelavo zvoka poskrbel Steven Wilson.

Za razliko od albumov Vienna in Rage In Eden na katerih so Ultravox sodelovali v studiu z ‘krautrock’ legendo Connyjem Plankom, se jim je za album “Quartet” pridružil The Beatles producent George Martin. Album je bil sneman v studiih AIR, lociranih v Londonu in Montserratu. Album “Quartet” je prinesel Ultravox ob izidu štiri top 40 hit single na Britanski lestvici: Reap The Wild Wind, We Came To Dance, Visions In Blue in Hymn. 

Ob novih Wilsonovih miksih (ali remiksih kakor želite, op. p.) bo ponatis vseboval tudi originalno master verzijo produkcije albuma, vse izdane single, njihove b-strani in koncertne verzije iz neizdanih kasetnih posnetkov ter monitor miksov, skupaj z remiksom koncertnega nastopa skupine iz decembra 1982 na londonskem prizorišču Hammersmith Odeon. K vsemu bo dodatna obsežna knjižica z eseji, neizdanimi fotografijami, replikami turnejsekga “Quartet” programa in besedili.

Album “Quartet” bo izšel tudi kot dvojni črni 180 gramski LP master (na polovični hitrosti). Na prvem vinilu bo originalni album, na dodatnem pa a-strani, b-strani in koncertne verzije.

Za najbolj zahtevne glasbene gurmane bo na voljo tudi količinsko omejena verzija ponatisa na 4 LP-jih!

Ponatis albuma “Quartet” lahko že prednaročite.


Ultravox – “Quartet” (2023, Chrysalis Records, 6CD plus DVD verzija)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki