Umrl je Blackberry Smoke bobnar Brit Turner!

foto: Rick Diamond via Getty Images
0 95

Brit Turner, ustanovni bobnar southern rock formacije Blackberry Smoke, je umrl v starosti 57. let. Žalostno novico so potrdili njegovi Blackberry Smoke kolegi preko socialnih omrežij. Angleški izvirnik lahko poiščete spodaj.

V objavi skupine je mdr. zapisano da se je Brit od jeseni leta 2022 dalje bojeval z glioblastomom – težko in agresivno obliko možganskega tumorja.

Brit Turner je bil hospitaliziran avgusta 2022, potem ko je na svojem domu doživel srčni napad. Vendar se je kmalu potem vrnil na oder. Kasneje istega leta so odkrili da ima glioblastom. Sledila je operacija s katero so mu rakavo tkivo odstranili. Po vsega nekaj dneh se je vrnil k Blackberry Smoke in se z njimi odpravil na turnejo. Na zadnjih koncertih skupine ga je nadomeščal Kent Aberle.

Brit Turner in njegov brat Richard, sicer basist pri Blackberry Smoke, sta pred leti v Atlanti ustanovila thrash metalsko zasedbo Nihilist. Kasneje sta se povezala s Charliejem Starrom v zasedbi Buffalo Nickel. Ti so leta 2000 izdali svoj edini album “Longplay 33 1⁄3”, zatem in po priključitvi kitarista Paula Jacksona, pa se je trio reformiral v Blackberry Smoke. Brit Turner je bobnal na prav vseh izdanih albumih skupine Blackberry Smoke, tudi na zadnjem, v letošnjem februarju izdanem “Be Right Here”.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki