Umrl je nekdanji Running Wild kitarist Majk Moti!

RUNNING WILD (Facebook 2023)
0 118

V 66. letu starosti je preminil nekdanji Running Wild kitarist Majk Moti (29. 8. 1957 – 16. 2. 2023).

Novico o njegovi smrti so objavili 18. 2. 2023 na svojem uradnem FaceBook profilu Running Wild (preverite jo lahko spodaj), ter zapisali: “Počivaj v miru brat”.

Majk Moti (na gornji fotografiji drugi z leve), s pravim imenom Michael Kupper, se je rodil v nemškem mestu Wuppertal leta 1957. Med letoma 1985 in 1990 je, kot član hamburških legend metala Running Wild, odigral eno ključnih vlog pri širitvi imena skupine in popularizaciji. V začetni eri je bil bistven člen skupine tudi v igranju solaž, za četrti studijski album skupine, to je “Port Royal” (1988), pa se je na večino skladb podpisal tudi kot njihov soavtor. Svoj soavtorski vložek je prispeval tudi na odlični naslednik in peti album skupine “Death Or Glory” (1989). Skupino je zapustil ravno v času, ko je ta pričela pridobivati vse večjo pozornost na mednarodnem prizorišču heavy metala, to je po uspešni turneji, ki je sledila izidu albuma. Bilo je leta 1990.

Potem ko je zapustil Running Wild, se je 15. let preživljal kot računalniški programer, potem pa se je zaposlil pri oglaševalni agenciji Armscreen Group.

Leta 2008 so Moti, njegova žena Melanie “Mel” Dorca-Ruiz, Enrico Palazzo in Jörg Friedrichsen, zagnali skupino D’Orca. Z ženo sta takrat živela v britanskem mestu Preston.

Moti se je kot posebni gost pojavil v glasbenem videu nemških power metalcev Orden Ogan za single We Are Pirates!

Moti je v nekem intervjuju povedal, da si je odrsko ime ‘Majk Moti’ nadel že leta 1985, ko so se člani skupine Running Wild odločili, da bodo uporabljali le svoja imena (brez priimkov). Ker mu je ‘Mike’ delovalo preveč dolgočasno, je zadevo spremenil v ‘Majk’, besedo ‘Moti’ pa si je izposodil od indijanskega imena njegove takratne punce.

Vzrok njegove smrti ni znan.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki