Voivod napovedujejo EP “Ultraman”

foto: Catherine Deslauriers 2022
0 84

Voivod, veliki veterani kanadskega thrash metala polnega neslutenih progresivnih vzgibov glasbenega eksperimentiranja, se v letošnjem letu bližajo svoji 40. obletnici delovanja. Vrli Kanadski ‘sci-fi’ inovatorji bodo vsled obeležitve tega dogodka 4. 11. 2022 izdali novi EP z naslovom “Ultraman”, ki bo izšel pri ameriški založbi Century Media Records.

EP “Ultraman” je pravzaprav originalno posvetilo skupine televizijski seriji “Ultraman”, Voivod pa so pri tem poskrbeli za vključitev nekaterih koncertnih in neizdanih posnetkov. EP bo dosegljiv kot dvanajstični vinil ter v digitalnem formatu.

Bobnar in glavni vizionar skupine Michel “Away Langevin” razlaga: “Kot deček sem večkrat sanjaril o tem, da bi našel Beta kapsulo in se pri tem transformiral v Ultramana, ki ščiti mesto pred uničenjem s strani orjaške, ogenj bruhajoče pošasti in pri tem rešim Akiko Fuji. Zagotovo so mnogi imeli podobne sanje … Mi Voivod, smo jih zagotovo imeli. Zato smo se odločili, da za ta EP priredimo vodilne in bojne glasbene teme TV serije. Snemanje smo opravili v času nastajanja albuma ‘Synchro Anarchy’, pri čemer odpoje japonske dele Chewy. Na B-stran EP-ja smo dodali ‘izgubljeni’ obvezni dodatek z našega jubilejnega nastopa ob 35. obletnici delovanja ‘Return To Morgöth – Live 2018’. Uživajte!”

Kar se fizičnih nosilcev zvoka tiče, bo EP “Ultraman” torej dostopen le v vinilnem formatu. Gre za tri količinsko striktno omejene vinilne formate, ki pa jih lahko že dosežete s prednaročilom.

Na EP-ju “Ultraman” se bo nahajala sledeča glasbena vsebina:
Stran A:
1. Ultraman – Opening Theme (Japanese & French [URUTORAMANNO UTA])
2. Ultraman – Victory Theme (URUTORAMAN BGM)
3. Ultraman – Closing Theme (English [URUTORAMANNO UTA])
4. Ultraman – Opening Theme (Japanese [URUTORAMANNO UTA])
5. Ultraman – Victory Theme (URUTORAMAN BGM)
6. Ultraman – Closing Theme (Japanese [URUTORAMANNO UTA])
7. Ultraman – Opening Theme (Instrumental [URUTORAMANNO UTA])
8. Ultraman – Victory Theme (URUTORAMAN BGM)
9. Ultraman – Closing Theme (Instrumental [URUTORAMANNO UTA])
Stran B:
1. Overreaction (Return To Morgöth – Live 2018)
2. Voïvod (Return To Morgöth – Live 2018)

Digitalna verzija EP-ja “Ultraman” bo vsebovala:
1. Ultraman – Opening Theme (Japanese & French [URUTORAMANNO UTA]) (01:30)
2. Ultraman – Victory Theme (URUTORAMAN BGM (00:39)
3. Ultraman – Closing Theme (English [URUTORAMANNO UTA]) (00:47)
4. Overreaction (Return To Morgöth – Live 2018) (05:26)
5. Voïvod (Return To Morgöth – Live 2018) (06:09)

Izid EP-ja “Ultraman” sovpada s termini nove Voivod “Evolution XXX” turneje s katero se v letošnjem novembru vračajo Voivod v Evropo. Na njej bodo nastopali v vlogi posebnih gostov švedskih progresivnometalskih ikon Opeth. Vsi termini so od Slovenije konkretno oddaljeni (v radiu plus 700 km).

Voivod so:
Daniel “Chewy” Mongrain – kitara
Denis “Snake” Belanger – vokal
Michel “Away” Langevin – bobni
Dominic “Rocky” Laroche – bas kitara


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki