Voivod predstavljajo besedilni video in single “Paranormalium”!

VOIVOD 2021¸(promo/press)
0 55

Voivod, kultni kanadski progresivni thrash in sci-fi metalci, ki so pred tednom dni napovedali izid svojega novega studijskega albuma z nazivom “Synchro Anarchy”, – ta bo izšel 11. 2. 2022, pri založbi Century Media Records, predstavljajo po prvem singlu za skladbo Planet Eaters, še drugega in sicewr za otvoritveno skladbo albuma Paranormalium, ki jo spremlja tudi besedilni video. Obema singloma lahko prisluhnete spodaj.

Naslednik albuma “The Wake” iz leta 2018 je posnel in miksal Francis Perron v studiu RadicArt, naslovnico za novi album pa je znova umetniško delo bobnarja skupine Voivod Michaeal “Awaya” Langevina. Album so producirali Voivod, za masterizacijo pa je poskrbel Maor Appelbaum v studiu Maor Appelbaum Mastering (Kalifornija, ZDA).

Uradni besedilni video za drugi single albuma “Synchro Anarchy”, to je skladbo Paranormalium, so ustvarili v studiu Cloud Music Typography.

Daniel “Chewy” Mongrain, kitarist skupine Voivod pravi v zvezi z novim singlom sledeče: “‘Paranormalium’ se odpira z povsem zadnjo melodijo, ki jo slišite na albumu ‘The Wake’ in njegovi zadnji skladbi ‘Sonic Mycelium’, v fadeoutu godalnega kvarteta. Želeli smo združiti entiteti obeh dimenzij skozi glasbo, kot se lahko dva paralelna svetova povežeta preko popačenega časa, črnih lukenj, vibracij, spiritualno, ali kako drugače.”

“Ime za skladbo ‘Paranormalium’ si je domislil Denis ‘Snake’ Bélanger. medtem ko je pisal besedilo ter imel ob tem v glavi idejo kako združiti vse te koncepte v en domišljijski prostor imenovan ‘Paranormalium’. Vse je odvisno od percepcije posameznika ali vpliva notranjih in zunanjih dražljajev, kar vpliva na to ali nekdo vidi ali ne vidi, ali postane del realnosti nekoga drugega, ali ne, ali celo obstane hkrati v več različnih dimenzijah, kar je vse na nek način povezano skupaj skozi ‘Paranormalium’.

“Gre za eno najbolj kompleksnih, zvitih in težkih skladb albuma z mnogimi različnimi krajinami,. Melodija se skozi skladbo ponovi večkrat, a vselej v drugačnih oblikah, kot je lahko realnost sestavljena iz enake materije, vendar obravnavana iz različnih aspektov. Konec koncev, je življenje, ki ga živimo tudi dejanska realnost za katero verjamemo da nas obdaja?”

Seznam skladb na albumu “Synchro Anarchy”, ki ga lahko že prednaročite, se glasi:
1. Paranormalium
2. Synchro Anarchy
3. Planet Eaters
4. Mind Clock
5. Sleeves Off
6. Holographic Thinking
7. The World Today
8. Quest For Nothing
9. Memory Failure


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki