Wardruna predstavljajo single “Kvitravn” in video!

Wardruna 2020
0 20

Wardruna, norveški progresivni folk metalci, so izdali novi video in single za naslovno skladbo prihajajočega novega studijskega albuma “Kvitravn”, ki bo izšel 22. 1. 2021.

“Kvitravn”, ki pomeni v slovenščini ‘beli krokar’, išče navdih v nordijski mitologiji, spiritualizmu, sencah, naravi o modrostih in simboliki mitov, duhovih, relacijami med pripovedmi in glasbo, …

Šef skupine Wardruna Einar Selvik pravi: “Kvitravn je skladba, ki se postavlja v središče živali, katerih duhovi so naši vodiči ter legende o svetih belih živalih, kot so: krokar, kača, medved, jelen, los, slon ali lev. Za ta bitja velja, da so prinašalci prerokb, nebeških znamenj in, da so glasniki transformacije, zaščitniki čistosti in povezave med svetovi.”

“Ob zavednju kakšna redkost je da ti beli krokar prekriža pot, nam je bilo jasno, da bo izziv zelo težak in cilj zelo ambiciozen. Očitno je usoda bila na naši strani, saj se je vsak košček celotne zgodbe postavil na pravo mesto, kot da bi prejeli dar z neba.”

video za skladbo Kvitravn je bil posnet na več lokacijah Norveške in Rusije, zanj so poskrbeli pri agenciji Ragnarok Film, ki je poskrbela tudi za videa “Lyfjaberg” in “Gra”. Tudi ti dve skladbi se nahaja na novem albumu. Vse videe lahko preverite spodaj.

“Kvitravn” lahko že prednaročite!

Seznam skladb na albumu “Kvitravn” se glasi:
1. Synkverv
2. Kvitravn
3. Skugge
4. Grá
5. Fylgjutal
6. Munin
7. Kvit hjort
8. Viseveiding
9. Ni
10. Vindavlarljod
11. Andvevarljod


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki