White Spirit predstavljajo video in single “Runaway” (ft. Brian Howe)

Conquest Music 2022
1 115

White Spirit, kultna britanska melodična rock in AOR formacija, pri kateri je prepeval pokojni Bad Company vokalist Brian Howe, se vrača na sceno s singlom Runaway, ki ga lahko preverite spodaj.

Runaway je prvi single s prihajajočega novega White Spirit albuma “Right Or Wrong”, in je odsev časov izpred 40 let, točneje iz leta 1981, ko je bil za ta single originalno posnet tudi vokal Briana Howea.

Po debitantskem singlu Backs To The Grind, ki je izšel na založbi NEAT Records leta 1980, so bili White Spirit v komercialnem smislu silno obetavna zasedba. Po menjavah v postavi je prenovljena skupina vstopila v studio da bi posnela drugi album, a jim ga ni uspelo dokončati. Skupina je razpadla, člani so šli vsak svojo glasbeno pot.

Pevec Brian Howe se je odpravil preko atlantske luže, kjer je sprva pel pri Tedu Nugentu, potem pa dosegel mega platinasti uspeh, kot zamenjava za Paula Rodgersa pri Bad Company. Tudi po 40 letih so White Spirit očitno ostali del zgodovine rocka. No vsaj tako je kazalo. Sploh glede misterija o izgubljenih posnetkih iz časov snemanja drugega albuma.

A vse do obdobja kmalu po smrti Briana Howea, ki je preminil v začetku maja 2020. V telefonski White Spirit članov Mala Pearsona in Micka Tuckerja, je bila obujena misel na izgubljene trakove, poleg pa se je vmešalo kolo usode in Pearson je med pospravljanjem starega pohištva v shrambi našel zaprašen stari kabinet v katerem so se nahajali štirje stari koluti trakov. Na enem izmed teh je pisalo “Chiswick Studios – White Spirit”. To je bil tisti posnetek, za katerega so vsi menili, da je večno izgubljen.

Trakovi so odromali k šefu založbe Conquest Music in Tank kitaristu Cliffu Evansu. Ekipa se je trudila da zadrži večino avtentičnosti izvornega traka, vendar pa so bili nekateri elementi prešibki. Sploh za razvajena glasbena ušesa današnjega časa. Zato sta se Tucker in Pearson odločila, da vključita k sodelovanju še nekatere glasbene ase, ki so v svetu rocka prav dobro poznani. Tako sta priskočila na pomoč legendarni basist Neil Murray (Black Sabbath, Whitesnake) in aktualni Uriah Heep bobnar Russell Gilbrook, medtem ko sta nekatere kitarske dele in klaviature odigrala ponovno Mick Tucker in Mal Pearson.

Za miks albuma je poskrbel HammerFall kitarist Pontus Norgren (Hammerfall).

Album “Right Or Wrong” bo izšel v letošnjem juliju pri založbi Conquest Music.

White Spirit načrtujejo tudi koncertne nastope, Tucker in Pearson pa že skladata material za novi album.


1 Comment
  1. Matija says

    Izvrsten komad, ampak popolnoma jasno je, da v Angliji s takšno muziko niso imeli šans. V ZDA bi bila zgodba seveda drugačna. Sicer pa sem band poznal bolj ali manj zaradi Janicka Gersa, ki je vihtel kitaro v začetni inkarnaciji, prvi album se mi zdi nekoliko bolj NWOBHM, tudi prvi pevec je bil temu primeren. Tole tu je pa odličen AOR, kot vidim na netu, je neka založba v 2012 celo izdala drugi album 21 grams, ampak kar sem slišal na youtubu, je bila produkcija bolj žalostna, najbrž so kar direktno izdali stare posnetke, brez obdelave.

    Hehe, ko si omenjal Micka Tuckerja, sem mislil, da je napaka, edini Mick Tucker, ki sem ga poznal, je bil že davno pokojni Sweet bobnar. Pa vidim, da je Mick Tucker tudi kitarist, ki je prišel namesto Gersa,

    Skratka, ni čudno, da niso uspeli – glede na to, koliko članov se je zamenjalo v zgolj par letih v začetku osemdesetih,

    Ampak tale Runaway pa je vseeno hud komad! Seveda tale, na novo posnet in sproduciran.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki