Wilderun predstavljajo video in single “Distraction I”

WILDERUN 2021 (promo/press)
0 57

Wilderun, bostonski progresivni metalci, predstavljajo video in single za skladbo Distraction I s čimer napovedujejo novi album “Epigone”, ki bo izšel v januarju 2022. Skupina je pred tem izdala single in video za skladbo Passenger. Oba videa lahko preverite spodaj.

Album “Epigone” bo izšel pri založbi Century Media 7. 1. 2022, Wilderun pa lahko sledite na različnih povezavah.

“‘Distraction I’ je prvi del četverne suite, ki sklene album,” pravi basist skupine Wilderun Dan Müller in nadaljuje: “V glasbenem oziru nagovarja Distraction I mnogo bolj neposredno, kot tipična Wilderun skladba, obenem pa se bolj osredotoča na atmosfero s katero želi skladba pustiti pečat. Je tudi ena tistih skladb, kjer smo spustili bolj v ospredje sintetizatorje in v kateri se združuje paleta atonalnih zvočnih struktur in linij, ki ustvarjajo masivno grabežljivost unikatne zvočne izkušnje. Ta je hkrati surrealistična in globoka. Prinaša spokoj pred nevihto in je znamenje stvari, ki se še bodo zgodile.”

CD in digitalna verzija albuma “Epigone” bosta vsebovali priredbo Radiohead izvirnika skladbe Everything In Its Right Place, k digitalni pa bo dodan kot t drugi bonus še sintetizatorski miks skladbe Exhaler.

“Zelo smo ponosni, da lahko predstavimo četrti Wilderun album na založbi Century Meida,” pravijo Wilderun in nadaljujejo: “Ta album je nastajal več let, zato nam prinaša hkrati olajšanje, kot tudi veliko radost, da ga lahko predstavimo, Veliko smo se naučili na preteklih treh album, implantacija vsega tega pridobljenega znanja na novi album, pa je bil za nas nadvse dragocen in nagrajujoči izziv.”  

Wilderun so svoj zadnji album “Veil Of Imagination” izdali leta 2017, ki je kasneje, ko je skupina stopila pod okrilje založbe Century Media, doživel ponatis.

Album “Epigone” lahko prednaročite.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki