Winger napovedujejo zaboj “Chapter One: Atlantic Years 1988-1993”

Atlantic/BMG 2023
0 57

Winger, famozni ameriški glam metalci in ena najbolj predvajanih hardrock skupin na MTV-ju v poznih 80. in zgodnjih 90. letih, z velikimi uspehi na lestvicah, turnejami v največjih arenah itn… , bodo 17. 11. 2023 izdali poseben zaboj v katerem bodo zbrani najbolje prodajani albumi v karieri skupine.

Zaboj se bo imenoval “Chapter One: Atlantic Years 1988-1993”, za njegov izid pa bodo poskrbeli pri Atlantic/BMG. Dostopen bo tako v vinilnem, kot CD formatu.

Zaboj bo vseboval istoimenski prvenec skupine iz leta 1988 (z njega izvirajo hiti: Madalaine, Seventeen in Headed For A Heartbreak), “In The Heart Of The Young” iz leta 1990 (ta je navrgel hite: I Can’t Get Enuff, Miles Away in Easy Come Easy Go) in “Pull” iz leta 1993 (na njem se nahaja single Down Incognito).

Dolgoletne oboževalce skupine Winger, ki so jo v klasični zasedbi zastopali pevec/basist Kip Winger, kitarista Reb Beach in Paul Taylor ter bobnar Rod Morgenstein, pa bo verjetno najbolj pritegnila četrta plošča “Demo Anthology”, ki vsebuje originalne demo različice največjih uspešnic skupine Winger. Ves material v zaboju je prešel proces remasterizacije zvoka s strani Teda Jensena, bod budnim očesom šefa skupine Kipa Wingerja.

“Zelo sem ponosen na zbirko tega zaboja. Zaobjema nepozabno obdobje delovanja skupine Winger, za povrhu vsega pa gre pri tem za edini ponatis in remasterje, ki jih uradno podpiram”, pravi v zvezi z “Chapter One: Atlantic Years 1988-1993” šef skupine Kip Winger

Zaboj “Chapter One: Atlantic Years 1988-1993” lahko že prednaročite.

Winger so aktivni tudi v letu 2023, saj so 7. 5. 2023 pri založbi Frontiers Music Srl., izdali svoj sedmi studijski album “Seven”. Kip Winger se je skozi leta uveljavil kot izjemno cenjen in uspešen komponist, ki je izdal pod imenom C.F. Kip Winger kar nekaj samostojnih studijskih albumov, medtem ko je kitarist Reb Beach že vse od leta 2002 stalni član skupine Whitesnake. Bobnar Rod Morgenstein je profesor na glasbenem kolidžu Berklee, sicer pa igra v številnih drugih projektih, ki glede glasbene usmeritve iščejo navdih v jazz-fusionu.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki