Wobbler predstavljajo “Five Rooms” video!

foto: MIKE DROP
0 52

Wobbler, norveški progresivni rockerji, ki bodo 23. 10. 2020, pri založbi Karisma, izdali svoj novi studijski album z naslovom “Dwellers Of The Deep”, za katerega obljubljajo, da bo občutno drugačen od tri leta starejšega predhodnika “Silence To Nowhere”, predstavljajo prvi video in single za skladbo “Five Rooms”, ki ga lahko predvajate spodaj.

Wobbler pravijo: “Ko smo kovali načrt o novem albumu, smo se vsi strinjali, da ne moremo posneti še enega “Silence to Nowhere”, ki smo ga ustvarili z mislijo, da se oddaljimo okvira progresivnosti. Proces nastajanja novega albuma “Dwellers Of The Deep” je še odločnejši korak v to smer in deluje znatno bolj eksperimentalno. Tako ima vsaka izmed novih skladb ima svojo ekspresivno težo. Nekateri deli skladb vsebujejo več rockovskega nažiganja, spet drugi umirjenost jutranjih meglic, ki se pnejo nad gozdovi. Vse stoji na svojem mestu, rezultat pa je tematika, ki se ukvarja z raziskovanjem človeških emocij. Seveda, kot to dojemamo mi sami.”

“Dwellers Of The Deep” je miksal in masteriziral Lars Fredrik Frøislie, naslovnico je ustvaril Athanasius Kircher, za grafično oblikovanje pa je poskrbel Thomas Kaldhol. Album bo dostopen v formatih: CD, digitalno in v več različnih barvnih vinilnih ploščah.

Album vsebuje vsega štiri skladbe, vendar pa ima vsaka svoj specifičen glasbeni karakter in zvok.

“Snemanje je delno potekalo  v času prvega Covid-19 vala,” pravijo Wobbler in nadaljujejo: “Na zelo dekameronovski način smo drug drugemu pošiljali, kar smo ustvarjali vsak na svojem koncu, ločeno, se pravi, v osami, medtem ko je virus čakal zunaj v senci. To je pripomoglo k smiselni gravitaciji vseh naših potez in idej v točko izpolnitve najvišje možne iskrenosti in prizadevanjem, čemur ni mogoče najti nobenih primerjav.”

“Tematika besedil na albumu se ukvarja s človekovimi emocijami in nenehno razpetostjo med nasprotujočimi silami znotraj človeške psihe. Introspektivna pustolovščina v kraljestvu spominov, občutij in instinktov, kjer postane luč svetlejša in tema temnejša. Koncept nenehnih vprašanj, hrepenenja in obupa, ki prežema našo preteklost in brezkončne tokove posameznikove notranjosti.”

Aktualno postavo zasedbe Wobbler, ki je bila ustanovljena leta 1999, zastopajo trenutni in bivši člani skupin Tusmorke, White Willow, The Chronicles Of Father Robin in Jaga Jazzist, to so:
Andreas Wettergreen Strømman Prestmo – vokal, kitara, ksilofon, tolkala
Geir Marius Bergom Halleland – kitara, spremljevalni vokal
Kristian Karl Hultgren – bas kitara, bas klarinet, basovski snemalnik
Lars Fredrik Frøislie – klaviature, spremljevalni vokal
Martin Nordrum Kneppen – bobni, tolkala, snemalnik

Seznam skaldb na “Dwellers Of The Deep” se glasi:
1. By the Banks
2. Five Rooms
3. Naiad Dreams 
4. Merry Macabre


Wobbler – “Five Rooms” (uradni video)
Wobbler – “Dwellers Of The Deep” (naslovnica albuma)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki