Wookie the Huge in Masochist: indie rock pripoved o človeku, ki ljubi lastno bolečino

Rory Hughes aka. Wookie the Huge. Foto Jernej Kokol
0 51

Wookie the Huge predstavljajo mazohista, človeka, ki ljubi svojo bolečino. Skladba ‘Masochist’ je še en del glasbenega mozaika avtorjevega psihološkega profila, ki ga Wookie the Huge razgalja v svojem glasbenem projektu ‘8 Years of Bedroom Lullabies’.

Za umetniškim imenom Wookie the Huge stoji Rory Hughes, slovenski glasbenik s kanadsko-irskim poreklom. Glasbeni projekt Wookie the Huge je v Roryjevi spalnici zorel kar nekaj let – osem, če smo natančni. In od tod tudi naslov prvenca ‘8 Years of Bedroom Lullabies’, ki bo luč sveta ugledal kmalu.

Wookie the Huge je pred leti najprej predstavil skladbo ‘Irrelephant’, ki prinaša prvega od devetih delov glasbenega mozaika njegovega psihološkega profila – hiperkapitalista. Že takrat je Rory ob sebi zbral glasbenike, s katerimi še danes sodeluje pri udejanjanju vizije, na svojo stran pa je pridobil tudi producenta Hannesa Jaeckla, ki je delal z bandi, kot so Kreator, Sonata Arctica, Iced Earth, Elvis Jackson, Opeth in Werefox. Po nekajletnem zatišju je letos Wookie the Huge končno razgalil še nekaj plasti svoje psihe: najprej se je s skladbo ‘Spinning’ vrnil v mladost, da bi za vselej razrešil svoje otroške travme, nato se v skladbi ‘Blue’ soočil z brezupnim romantikom v sebi, nazadnje pa se je užitkom predajal v skladbi ‘Hedonist’. Danes je pred vami nova, ‘Masochist’. ‘8 Years of Lullabies’ tako ne bo zgolj album, ampak koncept, ki preko indie rock skladb prinaša psihološki profil njihovega avtorja”Živimo v času ko je kvantiteta pomembnejša od kvalitete in je pravih umetnikov vse manj, zato se mi zdi pomembno izdajati stvari, ki ima težo in poslušalcu predajajo neko sporočilo,” o svojem projektu pravi Rory. 

Skladba ‘Masochist’ razkriva še en del psihološkega profila njenega avtorja, kitare odigral Jan Peteh (Joker Out)

Skladba ‘Masochist’ v ospredje postavlja človeka in njegovo ljubezen do bolečine. Skoraj romantična pripoved nas popelje preko prvega srečanja do končne ekstaze, ko junak svoji bolečini izpoje ljubezen. Mazohist pa ima zanimivo zgodbo o nastanku njegove končne podobe: med snemanjem skladbe v studiu je Rory doživel ustvarjalno blokado in Masochista ni in ni znal dokončati (manjkala je kitarski riff). Ko je iz studia po naključju glasoval za Popevko tedna na Valu 202, ga je slišal Jan Peteh, kitarist Joker Out. Ker se poznata že dolgo, ga je Jan poklical z vprašanjem, kdaj bo končno izdal prvenec. In Rory mu je iskreno povedal, kaj počne in kje ima problem. In na pol v šali dodal ”Pridi in poskusi ti!”. Jan je res prišel, vzel v roke naključno kitaro, ki je ležala v kotu studia, in v prvem poskusu odigra riffe, kot jih lahko slišimo v komadu ‘Masochist’.

Spot za skladbo ‘Masochist’ je že na ogled tu: 

Prvi koncerti

Wookie the Huge pa ni zgolj avtorski projekt – Rory je pod tem imenom sestavil tudi koncertno zasedbo v postavi Nejc Tepeš (bas), Timo Kosi (bobni), Jaka Jeršič (kitara), Gašper Korelc (klaviature) in Rory Hughes (vokal). Za njimi so že prvi koncerti, ki so jim že odprli vrata za naprej.

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki