Združitvena turneja pod imenom Pantera postaja stvarnost!

Phil Anselmo & Rex Brown (press/promo) 2022
0 169

Zakk Wylde, znameniti Ozzyjev in Black Label Society kitarist, je v nedavnem intervjuju prvič spregovoril o svoji vključenosti znotraj ponovne združitve thrash/groove metal ikon Pantera za prihajajočo turnejo, ki naj bi se odvila (to je že uradno) v prihodnjem letu (zaenkrat je govora le o severnoameriškem kontinentu).

Članstvo ponovno združene ekipe, ki se v uradnih izjavah članov dejansko etiketira pod oznako Pantera zastopata oba še živa originalna člana skupine, to sta vokalist Phil Anselmo ter basist Rex Brown, medtem ko sta kitarist Zakk Wylde ter Anthrax bobnar Charlie Benante izbrana kot zamenjavi za pokojna Dimebaga Darrella in Vinnie Paula. Aktivnosti vezane na ponovno združitev pod imenom Pantera so razdelile heavy metalsko javnost, pri čemer se je izkazalo, da so mnogi privrženci Pantere precej nesrečni nad idejo, da se pojavi karkoli na tržišču pod imenom Pantera, v kolikor pri tem nista vključena tudi pokojna brata Abbott.

Kariera Phila Anselma spremlja prav tako kontroverznost zlasti po njegovih rasističnih izbruhih na koncertnem dogodku Dimebash v decembru 2016 – v trenutku ko je začel na odru kričati ‘white power’ ter izvedel nacistični pozdrav.

Zakk Wylde je med drugim v intervjuju še povedal sledeče: “Ko je bil Vinnie še živ in ko so fantje govorili o tem, da bi dejansko izvedli takšno turnejo, sem jim vedno govoril: “Seveda sem zraven ….” In če me vprašate zakaj bi to storil, je razlog v tem da počastim Dimea. To je podobno, kot takrat ko smo izpeljali ‘Dimebash’. Gre za praznovanje Dimeove veličine. To je Pantera praznovanje. Natanko to. Takrat se pokloniš Vinniejevi in Dimeovi veličini in se prikloniš vsem vrhovom, ki so jih Pantera v karieri kdaj koli osvojili in porušili.”

Wylde ni pozabil izpostaviti, da to “očitno ni Pantera. Pantera so štirje fantje – Phil, Rex, Dime in Vinnie. A situacija sedaj je podobna tisti, ko so odšli na oder Led Zeppelin z Jasonom Bonhamom na bobni. Bilo je fenomenalno…. Počaščen sem, da bom lahko del tega.”

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki