Neal Morse Band napovedujejo novi album “Innocence & Danger”

InsideOut Music 2021
0 65

Neal Morse Band bodo 27. 8. 2021 izdali novi studijski album “Innocence & Danger”. Album bo izšel pri nemški založbi InsideOut Music. Za razliko od prednodnih dveh, obeh dvojnih studijskih albumov, bo novi znova dvojen. V čem je torej potem sploh razlika. Skladb ne bo povezovala nobena zgodba. CD-ja sta ločena. Na enem so krajše skladbe, na drugem pa dve zelo dolgi. Prvi se imenuje “Innocence”, drugi pa “Danger”.

Z Nealom Morseom sodelujejo na novem albumu znova bobnar Mike Portnoy, basist Randy George in klaviaturist Bill Hubauer.

Novi album bo torej znova dvojen. Neverjetno. Vendar pa pravi Neal Morse, da to ne pomeni ,da ne bo progresiven: “Mnogo stvari bo navduševalo ljubitelje naše glasbe, sploh dolih epov,” pravi Neal in nadaljuje: “Na albumu je ena skladba dolga pol ure, tu pa je še en ep, ki je dolg približno 20 minut. Ko smo jih snemali niti opazil nisem, da sta obe tako dolgi, kar je dobro. Če je film dober, se tri ure odvrtijo kot bi trenil z očesom. Potem pa so tu še krajše skladbe, nekatere nosijo pop elemente, druge so znova trše, potem so tu skladbe zgrajene iz tridelnih akustičnih sekcij. Zelo sem navdušen nad njim. Resno.”

Album bo, kot je v navadi pri NMB, izšel v več različnih formatih, in sicer: 2CD+DVD Digipak (featuring a Making Of documentary), 3LP+2CD Boxset, Standard 2CD Jewelcase & Digital Album. Prednaročila stečejo z 18. 6. 2021.

Naslovnico za album je prispeval Thomas Ewerhard, ki slika naslovnice tudi za Transatlantic.

Neal Morse Band turneja se bo začela po ZDA v letošnjem oktobru, v Evropo pa krenejo predvidoma maja ali junija prihodnje leto. Točni termini bodo znani kmalu.

Seznam skladb:
CD 1 (Innocence):
1.  Do It All Again
2.  Bird On A Wire
3.  Your Place In The Sun
4.  Another Story To Tell
5.  The Way It Had To Be
6.  Emergence
7.  Not Afraid Pt. 1
8.  Bridge Over Troubled Water 

CD 2 (Danger):
1.  Not Afraid Pt. 2
2.  Beyond The Years 


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki