Alexx Stahl je zapustil Bonfire!

Bonfire 2022 (press/promo)
0 61

Bonfire je zapustil njihov pevec Alexx Stahl (na fotografiji drugi z leve).

Glavni razlog, ki ga je navedel pevec – spodaj lahko preverite njegov Facebook vpis (v angleškem in nemškem jeziku), je odločitev skupine, da zavzame stališče do aktualne vojne v Ukrajini.

Kot je znano, je skupina pred dnevi posnela video za novo verzijo “Point Blank” singla Freedom Is My Belief, s čemer je namignila tudi, da namerava celoten album posneti še enkrat in ga pri založbi AFM Records izdati pod oznako “Point Blank MMXXIII”.

Bonfire so ta video kasneje izkoristili za dobrodelno akcijo zbiranja denarja namenjenega ukrajinskim otrokom (kot žrtvam vojne), to pa je Alexxa zmotilo do te mere, da se je odločil zapustiti skupino.

Kot pravi Alexx, se sprva nihče ni pogovarjal o tem, da bo skupina zavzemala kakršnakoli stališča glede situacije v Ukrajini, ki bi bilo naklonjeno eni ali drugi strani, pač pa bo video zgolj osredotočen na krivice in trpljenja otrok, ki so žrtve vojn. Katerihkoli vojn. Katerihkoli otrok. Alexx pravi, da bi morala skupino v prvi vrsti zanimati le glasba, od situacije v Ukrajini pa bi se morala distancirati, ne glede na osebna mnenja oziroma stališča posameznih članov skupine.

V izjavi (spodaj) je Alexx še namignil, da je skupini pripravljen pomagati začasno na prihajajočih koncertih, dokler ta ne sprejme v svoje vrste novega pevca.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki