Andy Fletcher (Depeche Mode) 8. 7. 1961 – 26. 5. 2022

foto: NINA GRAD 2013
0 1,500

Andy Fletcher, klaviaturist in soustanovni član synth pop in new wave gigantov Depeche Mode, vsem privržencem skupine znan kot “Fletch”, je preminil star 60 let. To so potrdili Depeche Mode preko svojih socialnih medijskih kanalov danes, pri čemer so zapisali sledeče (izvirnik spodaj):

“Šokirani smo in napolnjeni z neizmerno žalostjo ob izgubi našega dragega prijatelja, člana družine in skupine Andyja “Fletcha” Fletcherja. “Fletch” je imel zlato srce, vselej je bil pri roki kadarkoli je kdo potreboval podporo, iskren pogovor, pošteno dozo smeha, ali pinto hladnega piva.”

“Naša srca so z njegovo družino, vas pa prosimo, da ga ohranite v spominu in da v teh težkih trenutkih spoštujete zasebnost njegove družine.”

Vzrok smrti Andyja Fletcherja ni znan. Andy Fletcher je veljal za ustanovnega člana skupine Depeche Mode. S sošolcem Vinceom Clarkeom sta ob koncu sedemdesetih ustanovila skupino z nazivom No Romance. Ob priključitvi Martina Gorea, je trio prevzel ime Composition Of Sound. Vokalist Dave Gahan se jim je priključil leta 1980, skupina pa se je dokončno preimenovala v Depeche Mode ter leta 1981 izdala studijski prvenec “Speak & Spell”.

Kmalu potem je Clarke zapustil skupino in našel komercialni uspeh z zasedbama Erasure in Yazoo, medtem ko so preostali trije člani Depeche Mode zastopali tekom kariere njeno artistično jedro. Fletcher je originalno igral na bas kitaro, potem pa je prevzel vlogo klaviaturista, po kateri je tako ali drugače najbolj znan.

Leta 2020 je bil Fletch, v družbi preostalih članov Depeche Mode, sprejet v hišo slavnih rock’n’rolla (Rock And Roll Hall Of Fame).

Na fotografiji: Andy Fletcher med nastopom Depeche Mode v zagrebški Areni 23. 5. 2013 (RockLine fotoarhiv 2006-2022, foto: NINA GRAD, vse pravice pridržane). Celotno RockLine recenzijo tega koncerta lahko preberete TUKAJ.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki