“Are We Evil?” – prva kompilacija posvečena liku in delu Diamond Head!

0 62

“Are We Evil?” je naslov prvi kompilaciji v zgodovini heavy metala, ki bo posvečena liku in delu kultnih britanskih N.W.O.B.H.M. legend Diamond Head. Kompilacija bo izšla v prvih mesecih prihodnjega leta.

Na njej bo devet priredb Diamond Head klasik, ki so jih prispevali za kompilacijo sledeči izvajalci: Ambush (Švedska), Black Mask (Mehika), Crystal Viper (Poljska), Konquest (Italija), Midnight Spell (ZDA), Pounder (ZDA), Riot City (Kanada), Traveler (Kanada) in Twisted Tower Dire (ZDA).

Kompilacijo “Are We Evil?” je produciral in masteriziral Bart Gabriel, naslovnico zanjo pa je ustvaril Mario Lopez (mdr. Crystal Viper, Evil Invaders, Toxik).

Četudi na kompilaciji ni nobene priredbe, ki bi jo prispevala Metallica, je kitarist Brian Tatler, šef skupine Diamond Head, nad slišanim materialom navdušen, še posebej pa je izpostavil novo verzijo klasike Canterbury v režiji Švedov Ambush. Še več. Tatler pravi, da te skladbe Diamond Head po letu 1984 v živo niso izvajali nikoli več, ko pa je slišal priredbo s strani Ambush, je to vzbudilo v njem živo željo, da vrne skladbo v koncertni repertoar prihajajočih nastopov skupine Diamond Head. Tatler je na kompilaciji izpostavil tudi nove verzije oziroma priredbe Diamond Head klasik: The Prince, It’s Electric, Streets Of Gold in Sweet & Innocent. 

Kompilacija v CD & digitalnem formatu bo izšla pri založbi Iron Oxide Records: www.ironoxiderecords.com

Količinsko omejena de-luxe vinilna LP izdaja kompilacije, bo izšla pri Lost Realm Records: www.lostrealmrecords.com

#DiamondHead #AmIEvil? #AreWeEvil? #NWOBHM


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki