Ayreon Predstavljajo Remiks Singla “Dawn Of A Million Souls (Universal Migrator I&II) 2022”

foto: Lori Linstruth 2020
0 12

Ayreon, dolgoživi nizozemski progresivci, ki jih vodi Arjen Anthony Lucassen, predstavljajo remiks singla Dawn Of A Million Souls, na katerem je v vlogi posebnega gosta opravil dolžnosti glavnega vokalista član progresivnometalskih legend Symphony X Russell Allen, njegov Symphony X pajdaš, sicer šef skupine in njen kitarist Michael Romeo, pa kje prispeval kitaro. Single, je opremljen tudi z besedilnim videom. Preverite ga lahko spodaj.

Povsem na dnu novice se nahaja tudi reklamni, se pravi promocijski video vezan na ponatis albumov, v katerem razlaga ‘mastermind’ skupine Arjen Anthony Lucassen, ozadje njegove odločitve, da poseže po zvočni remasterizaciji obeh albumov.

Single, ki je pri tem doživel remasterizacijo, bo del ponatisa Ayreon albumov “Universal Migrator, Pt. I & 2”, ki je že na razpolago od 18. 11. 2022 dalje, pri Mascot Records. To novico je Lucassen napovedal z izidom remasterizirane verzije singla Into the Black Hole v letošnjem septembru, ki mu je v oktobru 2022 sledil še single And The Druids Turn To Stone (ft. Damian Wilson – Arena, ex-Threshold) . Oba singla sta dostopna spodaj.

V novembru 2000 sta albuma “Universal Migrator Pt 1: The Dream Sequencer” in “Universal Migrator Pt 2: Flight Of The Migrator” izšla simultano. Konceptualno se zgodba albuma “The Dream Sequencer” navezuje na koncept albuma “The Final Experiment” (1995), popelje pa nas v leto 2084, ko je zadnja vojna povsem uničila življenje na planetu Zemlja. Na albumu “Flight Of The Migrator” pa se zgodba nadaljuje na Marsu, kjer prebiva zadnji živeči kolonialist rdečega planeta. Ta se odloči, da bo uporabil napravo imenovano ‘The Dream Sequencer’ (recimo mu: sekvencer sanj), s katero odpotuje v čas pred nastankom vesolja.”

Na obeh albumih sodeluje kopica eminentnih glasbenih gostov iz sveta heavy metala in hard rocka, kot mdr.: Bruce Dickinson (Iron Maiden), Floor Jansen (Nightwish), Edward Reekers (Kayak), Damian Wilson (Arena, Threshold, Headspace), Neal Morse (Transatlantic, Flying Colors, ex-Spock’s Beard), Russell Allen (Symphony X), Andi Deris (Helloween), Michael Romeo (Symphony X), Ian Parry (Elegy), Lana Lane, Fabio Lione (Angra), Timo Kotipelto (Stratovarius), Ralf Scheepers (Primal Fear) in Gary Wehrkamp (Shadow Gallery).

Album “Universal Migrator, Pt. I & 2” bosta izšla v več formatih, vključno s količinsko omejenim, ki bo vseboval knjižico v trdi vezavi na 56. straneh, strip na 40 straneh, dodatno fotogalerijo, pet CD-jev (vključno z neizdanimi studijskimi posnetki) ter dodatni DVD z obdelavo v miksu ‘5.1 surround’ zvočne tehnike, dva ‘binauralna’ miksa za poslušanje s slušalkami itn… Vinilni zaboj bo vseboval štiri plošče, 40 stranski strip, dodatni DVD, dvostranski plakat in nalepko. Vinilni zaboj je omejen na vsega 1000 kopij in ga je mogoče naročiti ekskluzivno le na spletni trgovini. Albuma bosta dostopna tudi kot ločena dvojna CD-ja, vsak z dodatnim CD-jem.

To še ni vse. Albuma “The Dream Sequencer” in “Flight Of The Migrator” bosta na razpolago tudi kot ločeni dvojni 180 gramski plošči natisnjeni kot dvojni oranžni transparentni vinil. Prav tako bosta dostopna v digitalnem formatu na vseh pretočnih platformah. Na dodatnem CD-ju se bo znašel neizdan material, z verzijami skladb, ki so markirane z drugimi vokalisti glede na albumske verzije, prav tako pa bo nanj vključen material, ki ni uspel priti na album in uradno še nikdar ni izšel.

Albuma “Universal Migrator, Pt. I: The Dream Sequencer” in “Universal Migrator, Pt. 2: Flight Of The Migrator” lahko že naročite.

https://youtu.be/OoluKff8BC8
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki