Basist Peter Baltes zapušča Accept!

0 334

Ob tem Baltes ni razodel nobenega konkretnega vzroka za svojo odločitev. Njegovo sporočilo fanom skupine pa se glasi takole: “Vsem Accept fanom bi ob tej priložnosti rad oznanil, da sem, kot basist, zapustil Accept, S skupino sem bil vse od začetka, prav tako kot mnogi med vami. Rad bi se vam zahvalil za vse izjemne trenutke in leta, ki smo jih delili skupaj. Ostanite “metal”!”

Tako je pri Accept ostal izmed ustanovnih članov po reaktivaciji skupine leta 2007, le še kitarist Wolf Hoffmann, ki se je na odločitev Baltesa že odzval, rekoč, da ne more skrivati ob tem velike žalosti v srcu, saj sta z Baltesom preživela skupaj neprekinjeno (več kot) polnih 40. let v glasbenem poslu. Šla sta skozi dobro in zlo, skozi vzpone in padce skupine, preživela skupaj nešteto ur v studiu, kjer sta pisala in skladala skupaj glasbo. Hoffmann dodaja, da je bilo njuno ujemanje malo da ne, kot “zaznavanje na slepo”, tako odlično sta se razumela ter karakterno dopolnjevala. “To je zelo redko v glasbenem poslu”, dodaja Hoffmann.

Hoffmann pravi, da bodo Accept, ne glede na Baltesovo odločitev, nadaljevali z delovanjem in obljublja, da se skupina nikakor pri tem ne bo ustavila ter da gre s polno paro in hitrostjo dalje.

Accept so pri založbi Nuclear Blast pravkar izdali novi koncertni dokument imenovan “Symphonic Terror – Live At Wacken 2017”, ki izhaja iz nastopa skupine, dne 03.08.2017 v sklopu festivala Wacken Open Air, ki ga je spremljala več kot 80.000 glava množica. Spektakularni nastop je bil kombiniran z repertoarjem, v katerem je skupino pri izvedbi materiala, spremljal simfonični orkester.

Bend je za prihodnji maj že potrdi termine evropske turneje, ki bo potekala v spremstvu simfoničnega orkestra. Konec maja 2019, se zglasijo v münchenski dvorani Cirkus Krone.

Na fotografiji: Peter Baltes (levo) in Wolf Hoffmann (desno) med nastopom Accept, dne 13.07.2018, v sklopu festivala Bang Your Head!!! v nemškem Balingenu (RockLine fotoarhiv 2006-2018, vse pravice pridržane). Celotno RockLine reportažo s tega festivalskega dne, lahko preberete TUKAJ!  (avtor fotografije: Aleš Podbrežnik)

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki