Bill Bruford s ponatisom albuma “One Of A Kind”

Winterfold Records 2023
0 18

Bill Bruford, eden najbolj pomembnih bobnarjev iz časov progresivnorockovskega pionirstva, bo 24. 11. 2024 deležen ponatisa svojega drugega samostojnega studijskega albuma “One Of A Kind”, ki bo ponovno dostopen v vinilnem formatu. Za ponatis bodo poskrbeli pri založbi Winterfold Records.

Kot nemara veste že tudi sami je bil Bruford nekoč član ikonskih zasedb Yes in King Crimson. Leta 1977 je izdal samostojni prvenec “Feels Good To Me” temu pa je sledilo kratkotrajno pajdašenje z Genesis in neuspešni poizkus formacije nove zasedbe v navezi z Johnom Wettonom in Rickom Wakemanom.

V zasedbi, ki jo je takrat formiral Bruford se je nahajal še Hatfield & The North ter National Health klaviaturist Dave Stewart, nadalje basist Jeff Berlin ter kitarist Allan Holdsworth. Bruford in Holdsworth sta potem formirala zasedbo UK v katero sta privabila Wettona in Eddieja Jobsona. UK so svoj istoimenski studijski prvenec izdali leta 1978, potem pa sta Holdsworth in Bruford UK zapustila (ti so nadaljevali od tu dalje kot trio – Bruforda je zamenjal pri UK Terry Bozzio). Nov glasbeni material, ki je nastal v tistem času, pa Bruford izdal leta 1979 kot svoj drugi samostojni studijski album “One Of A Kind”.

Ponatis albuma “One Of A Kind” lahko že prednaročite.

Seznam skladb na vinilnem ponatisu albuma “One Of A Kind” je sledeč:
Stran A
1. Hell’s Bells
2. One Of A Kind – Part One
3. One Of A Kind – Part Two
4. Travels With Myself – And Someone Else
5. Fainting In Coils
Stran B
1. Five G
2. The Abingdon Chasp
3. Forever Until Sunday
4. The Sahara Of Snow – Part One
5. The Sahara Of Snow – Part Two


Bruford – “One Of A Kind” (Winterfold Records, vinilni ponatis 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki