Steven Wilson predstavlja video “Beautiful Scarecrow”!

foto: Hajo Mueller 2023
0 18

Steven Wilson, cenjeni in priznani britanski kantavtor in producent, znan tudi kot vodja in ustanovitelj progresivnorockovskih ikon Porcupine Tree, je 29. 9. 2023, izdal svoj novi studijski album “The Harmony Codex” (RockLine recenzija). Album je izšel pri založbi Virgin Records.

Spodaj lahko preverite novi video za šesti single Beautiful Scarecrow, ki izhaja iz sveže izdanega studijskega albuma Stevena Wilsona.

“The Harmony Codex” bo tako že sedmi samostojni Wilsonov album. Wilson je v času pred izidom albuma izdal in predstavil single Economies Of Scale, Impossible Tightrope, Rock Bottom (ft. Ninet Tayeb) in What Life Brings, sam izid albuma pa je pospremil s petim singlom in videom za naslovno skladbo novega albuma. Tudi vsi našteti singli (in videi) so na voljo spodaj.

Wilson pravi o albumu sledeče: “Moj sedmi studijski album ‘The Harmony Codex’ je prava avantura prelepega in eksperimentalnega 65. minutnega glasbenega labirinta. Na je praktična vsaka izmed desetih skladb okarakterizirana s popolnoma drugačnim glasbenim pristopom. Upam da boste vsi uspeli sprejeti album v vsej njegovi sporočilni celovitosti oziroma kot je bil artistično zamišljen. Bodisi kot kontinuirano glasbeno popotovanja, ali košček kot ‘kina za ušesa’. “

Steven Wilson je na albumu sodeloval z dolgoletnimi studijskimi kompanjoni, kot so: pevka Ninet Tayeb, Craig Blundell (Steven Wilson, Steve Hackett) in Adam Holzman (Steven Wilson, Porcupine Tree), poleg pa so gostovali še drugi gostje, med njima tudi Jack Dangers (Meat Beat Manifesto) in Sam Fogarino (Interpol).

Album “The Harmony Codex” je dostopen kot enojni disk, pa tudi količinsko omejeni ‘de-luxe’ trojni disk, ki bo na prvem disku vseboval še “Harmonic Distortion”. Gre za 77. ‘predrugačenih’ glasbenih minut novega albuma, polnega alternativnih verzij in remiksov, kjer so sodelovali: Manic Street Preachers, Roland Orzabal (Tears for Fears), Mikael Åkerfeldt (Opeth), Interpol, Meat Beat Manifesto, Faultline in Radiophonic Workshop.

Tretji disk (Blu-ray) vsebuje album “The Harmony Codex” v različnih zvočnih obdelavah (visoko resolucijska 96/24 stereo obdelava, 5.1 surround in Dolby Atmos miksa). Poleg sta dodana dva videa, ekskluzivno instrumentalni miksi “The Harmony Codex”, prav tako v malo prej omenjenih miksih, ter knjižica v trdi vezavi na 100 straneh, ki jo je oblikoval Carl Glover napolnjena z umetniškimi stvaritvami Haja Muellerja.

Album “The Harmony Codex” lahko že naročite.

Več koristnih informacij:
Uradna spletna stran: https://stevenwilsonhq.com
Instagram: https://www.instagram.com/stevenwilso…
Facebook: https://www.facebook.com/StevenWilsonHQ/
Twitter: https://twitter.com/stevenwilsonhq
Discord: https://discord.com/invite/2pVqx5GUYm
Telegram: https://t.me/stevenwilsonofficial


Steven Wilson – “The Harmony Codex” (Virgin Records, 2023)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki