Black Sabbath: Past Lives

0 33

Založba: Sanctuary Records
Datum izida (ponatisa): 20.08.2002
Produkcija: Black Sabbath
Dolžina albuma: 117.01 min
Zvrst: Heavy Metal
Ocena: 10 / 10


Tale re-release je enkraten dokument začetkov metalskega potresa v svetu glasbe. Pred seboj imamo dvojni plošček. Na prvem je originalna živa izdaja albuma “Live At Last” iz leta 1980. Na drugem pa redke “live” zadevice odigrane v letih 1970-77 z različnih odrov in turnej, seveda z Ozzyjem na vokalih. Upoštevajoč živi Reunion album iz leta 1998, se najde na drugem ploščku nekaj pesmi, ki niso še nikdar bile izdane kot uradne žive verzije. Ti so: “Hole In The Sky”, “Hand Of Doom”, Symptom Of The Universe” in posebno presenečenje, strašni doomubijalec namreč, imenovan “Megalomania”.

Izvirna in za mnoge edina prava postava Osbourne / Iommi / Butler / Ward je naredila z “Vol. 4” velik napredek v svojem razvoju glede na svoj prvenec. Tako je bil načrtovan izid živega albuma. V ta namen je skupina posnela nekaj koncertov na evropskem delu turneje v marcu leta 1973 sredi Velike Britanije. žal živi album ni uspel ugledati luči sveta. Leta 1980, ko je bil Ozzy za skupino le še lep spomin in si utiral pot naprej s solo kariero, so “Live At Last” le izdali. Kemija, ki jo je sposobna pričarati le omenjena originalna postava, je na odru delovala fantastično in izstopa posebno v pesmih kot so “War Pigs”, Children Of The Grave” ali “Sweet Leaf”. Black Sabbath ali revolucija, ki živi danes v vsakem rifu vsake metalske skupine širom planeta Zemlje. Ozzy. Mladenič votlega glasu, votlega pogleda in še danes karizmatični sinonim pravega frontmana, spusti nekaj uho parajočih krikov iz grla, kar dokazuje v kakšni formi je bil dec. Seveda s svojimi nagovori konstantno provocira avditorij in ga napeljuje k izvirnemu grehu. Ozzy kot je pač lahko le Ozzy (bil).

Oba ploščka sta glede vsebine popolnoma različna, kar je dodaten plus. Magija Tonyjevih prstov je edinstvena, v uvodnem delu pesmi “Black Sabbath”  pa sije še posebej veličastno!

avtor: Aleš Podbrežnik, 2002

Seznam skladb:
CD 1.:
1. Tomorrow’s Dream
2. Sweet Leaf
3. Killing Yourself to Live
4. Cornucopia
5. Snowblind
6. Children of the Grave
7. War Pigs
8. Wicked World
9. Paranoid

CD 2.:
1. Hand of Doom
2. Hole in the Sky
3. Symptom of the Univers
4. Megalomania
5. Iron Man
6. Black Sabbath
7. N.I.B.
8. Behind the Wall of Sleep
9. Faries Wear Boots

Zasedba:
Ozzy Osbourne – vokal
Tony Iommi – kitara
Terence “Geezer” Butler – bas kitara
Bill Ward – bobni


Black Sabbath – Hand Of Doom (avdio)
Black Sabbath – Hole In The Sky & Symptom Of The Universe (avdio)
Black Sabath – Behind The Wall Of Sleep (avdio)
Black Sabbath – Past Lives (2CD, naslovnica)
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki