Blaž Mencinger z novim singlom Vse je uredu

Založba Celinka 2023
0 152

Vse je uredu je drugi singel iz novega glasbenega poglavja, ki ga piše Blaz Mencinger. Komad se intenzivno ležerno bori proti vsesplošni obsedenosti s hiperproduktivnostjo, ki ji vsi tako pogosto podlegamo. »Vse je uredu, tud če moral bi it delat, pa sem se še mal usedu«, je verz refrena, ki povzema sporočilo pesmi. Humoren pristop k reševanju samega sebe iz sveta, ki ga malokdo v polnosti dohaja, in storilnosti, ki je sama sebi namen in nikogar ne osrečuje.

Žanrsko se pesem giblje v odtenkih indie popa, iz spevnosti pa se za voljo pripovedi pesem zateka k skoraj reperskemu pripovedništvu, ki v refrenih postane bolj speven in ga dopolnijo nežni back vokali. Producentsko se je pod komad znova podpisal Gregor Bajc, ki vztrajno dviguje nivo novega vala slovenske glasbene scene.

Komad je izšel skupaj z vizualno intenzivnim retro videospotom, ki ga je režiral Jan Jordan Frangeš v stilu Wes Andersona. Videospot izžareva nostalgijo in se humorno posveča glavnemu sporočilu – Vse je uredu. Video sta plesno razgibali tudi Tajda Kožamelj in Rosalie Reya, ki sicer na odru spremljata Masayo, Jeleno Rozgo, Severino in mnoge druge.  

Koncert 16. 11. v Rafineriji Cukrarna je do sedaj največji samostojni koncert Blaza Mencingerja. Le ta je prvi, ki bo orisal nadaljnje glasbeno poglavje Blaza Mencingerja, ki ga po novem spremlja razširjena zasedba. Bendovska zvočna slika se pomika v indie pop, z občasnimi odtenki rocka. V nastopu pa ostaja prostor za iskrivo norčavost, ki omogoči najpristnejšo interakcijo s publiko. Slednja je tudi glavna značilnost Mencingerjevih koncertov, ki jo ponavadi omeni publika.

POSLUŠAJTE NA PRETOČNIH PLATFORMAH


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki