Blitzkrieg: Loud And Proud (EP)

0 114

Založba: Mighty Music
Datum izida: 06.12.2019
Dolžina EPja: 33.25 min
Produkcija: Blitzkrieg
Zvrst: Heavy Metal
Ocena: 7.5 / 10


»Loud And Proud« je EP legendarnih N.W.O.B.H.M. starost metala Blitzkrieg, ki jih prav dobro poznajo vsi ljubitelji skupine Metallica, saj je le ta na mnogih svojih nastopih preigravala skladbo Blitzkrieg te kultne angleške zasedbe in jo kasneje tudi uvrstila na kompilacijo »Garage Days Inc«. No legendarni Angleži so v lanskem letu izdali nov studijski album »Judge Not«, ki pa ga je ne glede na njegov naslov, bilo treba soditi in obsoditi. Da. Mehkejši je od pričakovanega in zato blago razočara. Ni slab, a ni tisto, kar je šlo pričakovati in kar gre glede na reputacijo te zasedbe, od nje tudi zahtevati.

Izdaja tega EPja je očitno taktična poteza s katero skuša zasedba prebroditi časovno zanko med še vedno aktualnim »Judge Not« in njegovim naslednikom, ki bo skupno tako deseti studijski album skupne. Na njem se nahaja šest skladb. Tri so nove in vzete iz albuma »Judge Not«, na repu pa je še Schools’ Out – sicer priredba zloglasnega Alice Cooperja, ki je bila, kot dodatna skladba, priključena nekaterim verzijam albuma »Judge Not« in je v letošnjem letu izšla kot single. Medtem, ko je zadržuje skladba Loud And Proud enako verzijo, kot na albumu (kar je logično) glede na to, da je izbrana za vodilno skladbo tega EPja, je Without You, dodana to pot v verziji z Brianom Rossom na vodilnem vokalu (originalna verzija nosi vodilni vokal v režiji kitarista Alana Rossa), obenem pa je tretja med novimi, to je skladba Falling Into Darkness, prav tako iz albuma »Judge Not«, doživela v letu 2019 novo preobleko (dodane so orkestracije). Bend se je odločil, da doda na albuma še odlično skladbo albuma »Theater of the Damned« iz leta 2007 imenovano Together (We Are Strong), v verziji posneti za japonski trg, ki deluje znatno bolj “demo” in takoj za njo predelavo svoje kultne klasike After Dark iz nič manj kultnega albuma »Unholy Trinity« (1995), ki je tudi (logičen) vrhunec tega EPja in je v tej verziji bila prav tako posneta za japonski trg.

Torej. Izbira ne navdušuje, saj namiguje na to, da se kani skupina tudi v prihodnje držati hardrockerskih usmeritev, s katerimi očitno koketira na zmehčanem »Judge Not«. Predvsem to velja za uvodni dve skladbi, ki delujeta znatno preveč “Saxonovsko pompozno”, nekaj več »resnosti« in pravega okulta osemdesetih prinaša Falling Into Darkness. Verzija Together (We Are Strong), ne dosega več tiste nazobčanosti, podane leta 2007, pa vseeno je v surovi zvočni podobi dobrodošla, saj vzbuja večji občutek. da poslušamo “demo” posnetek. After Dark zadržuje vso odličnost in udriha ter hrusta brezkompromisno tudi v novejšem izvirniku. Bomo videli kaj bo prinesel čas, a očitno je, da se zna bend tudi v prihodnje okleniti bolj zmehčanega komponiranja, ki je očitno »hardrockersko«, kar pomeni da bo zadržal tudi visok nivo muzikaličnosti, ki jo razvija na refrenskih delih, s čimer želijo biti Blitzkrieg kar se da himnični in pompozni. Ni pošteno prezgodaj soditi, pa vseeno. Previdnost ni odveč. Tisti, ki poznate stare Blitzkrieg, ne boste to pot privzdignili niti leve obrvi. Seveda je utopija, da bi pričakovali rekapitulacijo energije »A Time Of Changes« časov, pa vseeno. Upajmo da, pomaga skupini preigravanje skladbe After Dark, znova najti vsaj kanček tiste jeze in porogljive ošiljenosti nekdanje drže osemdesetih in devetdesetih ter to vrniti oziroma prenesti (vsaj) na večino kompozicij prihodnjega albuma.

avtor: Aleš Podbrežnik


Seznam skladb:
1. Loud And Proud
2. Without You (alternate version)
3. Falling Into Darkness (orchestrated version)
4. Together (We Are Strong)
5. After Dark
6. Schools Out

Zasedba:
Brian Ross – vokal
Ken Johnson – kitara, klaviature, spremljevalni vokal
Alan Ross – kitara, spremljevalni vokal
Liam Ferguson – bas kitara
Matt Graham – bobni


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki