Bogunov izdali album “Dolazimo u miru”

Dallas Records 2022
0 96

Ljubljanska rock zasedba BOGUNOV je s singlom Sakupljač perja napovedala izid albuma DOLAZIMO U MIRU, ki je izšel včeraj 22. 11. 2022 v Sloveniji, na Hrvaškem ter v Srbiji, kupite pa ga lahko na spletni strani shop.dallas.si. V petek, 25. novembra bo skupina Bogunov album predstavila v živo, na koncertu v Zagrebu, in sicer v klubu KSET, kjer bodo nastopili kot gostje pred koncertom Pankrtov, kjer bodo pričeli regionalno turnejo. v petek, 2. decembra bodo nastopili v Klubu Palach na Reki, v soboto, 10. decembra pa v klubu Zappa Baza v Beogradu.

»V izjemno čast nam je, da so nas kot goste na svoj častitljivi jubilej povabili legendarni Pankrti. Bogunov se jim bomo kot gosti pridružil na več koncertnih prizoriščih po naši bivši državi. Prvi v nizu koncertov bo 25. novembra v Zagrebu, v legendarnem klubu KSET.

Če bi se kot skupina, ki temelji na zapuščini novega vala, spraševali, s kom se želimo predstaviti širšemu občinstvu, bi v en glas odgovorili – s PANKRTI, saj so vplivali na vse, kar je nastalo po njih, nenazadnje je tudi skupina Azra v svoji kultni pesmi Balkan pela “…brijem bradu brkove da ličim na Pankrte”. Več od tega ne gre.« – BOGUNOV

Na albumu, ki so ga posneli v Studiu Evolucija pod taktirko producenta Simona Jovanoviča, je 11 pesmi, devet v hrvaškem jeziku, dve v slovenskem jeziku. K sodelovanju je skupina povabila tudi zanimive goste, mdr. je pri singlu Sakupljač perja sodeloval »velik človek in glasbenik, zdaj žal že pokojni Marko Herak iz skupine Pomaranča. To je bilo njegovo zadnje snemanje. Zato se ob tej pesmi vedno s toplino spomnimo nanj,« so še zapisali na njihovi Facebook strani.

Pred dvema letoma je rock zasedba BOGUNOV, s tekstopiscem in pevcem Ognjenom Zeljićem na čelu izdala svoj prvi studijski album More bijesa (RockLine recenzija).

Prvenec BOGUNOV je nastajal kar 15 let, izdan je bil tik pred svetovno epidemijo, ki je preprečila načrtovano predstavitev albuma na koncertnih prizoriščih v regiji, kar pa so sčasoma nadomestili z zelo atraktivnimi live stream koncert – najbolj izpostavljen je bil koncert v Delavskem domu v Trbovljah. Vmes so gradili na prepoznavnosti, največ pozornosti pa so dobili od hrvaških poslušalcev ter poslušalcev v Srbiji.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki