Lusterdam predstavljajo novo skladbo “Suši”

foto: Jernej Kokol 2022
0 56

Lusterdam, band, ki se je formiral v zakulisju slovenske video produkcije in se zbral okoli Hieronima Vilarja, glavnega pisca in vokalista banda, predstavlja novo skladbo ‘Suši’. Preverite jo lahko spodaj!

Skladba ‘Suši’ opeva ljubezen v vseh njenih slojih; tisto njeno prvinskost, ki omogoča naš obstoj in prihodnost; od prvotnih kemijskih, čustvenih reakcij, upanja, pričakovanja, do tistih manj lepih stranskih posledic, kot sta razočaranje in bolečina ob zavrnitvi predmeta poželenja. Slednje je v skladbi ‘Suši’ pravzaprav vseprisotno, tako preko vokalne interpretacije, notnega zapisa kot preko besedila skladbe.

Lusterdam so leta 2018 občinstvo pritegnili s prvencem ‘Lepo mi godrnjaš’ (RockLine recenzija), iz katerega so predstavili skladbe ‘Lepo mi godrnjaš’Mesec’MoramSonce in Bele miši. Pred dvema letoma so začeli ustvarjati nove, zrelejše skladbe, ki pa se še vedno vrtijo večinoma okoli – ljubezni. Tam drevesa rastejo počasi, je bila prva med novimi in je v letu izida postala tudi tretja najbolj predvajana skladba na Valu 202 v letu 2020. Konec lanskega leta so predstavili Barve premoga so njene oči, pesem o hrepenenju in zaljubljenosti, letos poleti Pikice (zmagovalka glasbenega natečaja RADIO Si 2022 Standouts). Vmes so nastopili v Ištekanih in na koncertu ob 50-letnici Vala 202.

V začetku decembra bodo Lusterdam za novo skladbo ‘Suši’ predstavili temačen videospot, 6.12. bodo nastopili na Izštekanih 10 v Kinu Šiška, 15.12. pa jih boste lahko slišali na frekvencah Radia SI, kjer bodo za Main Stage pripravili radijski koncert. Lusterdam za leto 2023 napovedujejo nov, drugi, studijski album, ki bo izšel aprila. Na albumu z delovnim naslovom ‘Al Araf’ bodo vsi štirje do danes izdani singli in skupaj 10 skladb. Album so Lusterdam poimenovali po istoimenski zbirki novel Vladimirja Bartola, v svojem izvoru pa Al Araf predstavlja zid spoznanja, zid med rajem in peklom.


Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki