Borknagar izdali nov album

0 46

Norveški avantgardni metalci Borknagar so 27. septembra pri založbi Century Media izdali svoj novi album ‘True North’. Tako kot pred tremi leti izdanega predhodnika ‘Winter Thrice’, je tudi tega produciral švedski mojster Jens Bogren. Spodaj si lahko ogledate video za njihov najnovejši single ‘Voices’.

Komentar Larsa A. Nedlanda (glavnega pevca na ‘Voices’) o skladbi in videu: “‘Voices’ je skladba, izrezana iz drugačne tkanine. Ustvarili smo jo v enem poizkusu, ustvarjena je bila v obratni smeri kot običajno, nastala pa je sredi ustvarjalne vročice, kjer se je bolj zdelo, kot da se nam je vsilila sama po sebi, ne pa da smo jo zavestno ustvarili. Celotno besedilo je bilo napisano na preprosto klaviatursko podlago in preprost ritmičen posnetek, skladba, kot se nahaja na albumu pa strašljivo spominja na originalni demo posnetek – seveda je glasba bolj dodelana in obdelana s strani mojih Borknamenov.

Tematsko je ‘Voices’ tako žalostnika kot tudi notranje praznovanje svobode. Gre za glasbeno uprizoritev hrepenjenja in tudi usmerjenega odriva proti lomljenju okov omejitev. Celo življenje razmišljanja distiliranega v pet minut glasbe.”

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki