Brian Eno predstavlja video in single “Garden Of Stars”

foto: Cecily Eno 2022
0 70

Brian Eno, britanski glasbenik, kantavtor, komponist in ena osrednjih figur, ko govorimo o inovacijah na polju ambientalne ter art rock, pop in elektronske glasbe, predstavlja novi single za skladbo Garden Of Stars, ki ga lahko preverite spodaj.

Single Garden Of Stars je tretji single iz novega albuma Briana Ena, z naslovom “FOREVERANDEVERNOMORE”, ki je izšel 14. 10. 2022, pri založbi UMC. Konec letošnjega julija je Eno predstavil prvi single (in video) za skladbo There Were Bells, ki mu je septembra sledil še video in single We Let It In (oba spodaj).

Novi video sta producirala Brian Eno in Nick Robertson – slednji velja za dolgoletnega Enovega umetniškega sodelavca, ki je mdr. prispeval tudi naslovnico za album “FOREVERANDEVERNOMORE”.

Brian Eno pravi: “Moj glas se je spremenil, znižal se je, postal je drugačna osebnost iz katere prepevam. Ne želim zveneti kot najstnik, saj to lahko navdaja z melanholijo ali obžalovanjem. Kar se pisanja glasbe tiče gre tokrat bolj za nizanje glasbenih krajin, le da sem poleg vključil tudi ljudi.”

Brian dodaja: “Rad ustvarjam svetove. To počenjam kot umetnik, da kreiram zvočne svetove. Sedaj, po dolgi odsotnosti ljudi v teh svetovih, sem skušal enega človeka dodati, da vidim, kako se počutijo ljudje v svetu, ki sem ga ustvaril.”

Album “FOREVERANDEVERNOMORE” lahko že naročite.

Več o Brianu Enu:
Facebook: https://BrianEno.lnk.to/Facebook
Twitter: https://BrianEno.lnk.to/Twitter
Instagram: https://BrianEno.lnk.to/Instagram
YouTube: https://BrianEno.lnk.to/YouTube
Uradna spletna trgovina: https://BrianEno.lnk.to/OfficialStore
Uradna spletna stran: https://BrianEno.lnk.to/OfficialWebsite


https://youtu.be/-gH-acWKpNY
Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki