Bullet For My Valentine očarali v razprodani Kino Šiški

0 472

Lokacija: Ljubljana / CUK Kino Šiška / Slovenija
Datum: ponedeljek, 01.04.2019


Ob najavi koncerta Bullet For My Valentine v Sloveniji si je verjetno marsikdo rekel: »Končno!« Upalo se je le, da tokrat ne bo odpovedi in da koncert ne bo spet prestavljen za par let. Obeti so bile dobre, kart je bil vedno manj, na koncu se je le zgodilo, da so Bullet For My Valentine dokazali popularnost tudi v Sloveniji in koncert razprodali. Valižanski melodični metalcore kvartet je Slovenijo obiskal v sklopu nove evropske turneje, na kateri je predstavljala lanskoletni izdelek Gravity.

Kot predskupina so dobila priložnost hrvaški Overpower, ki so v pol ure postregli z dozo nagroovanega thrash metala. Čutil se je navdih od Pantere, Sepulture, Machine Head, Metallice in še kaj bi se našlo. Skupina se je predstavila manjšemu številu obiskovalcev, medtem ko so ostali raje čakali zunaj ob pijači na zvezde večera.

Ura je odbila devet, dvorana se je začela vedno bolj polniti. Do prihoda skupine je bila praktično polna do zadnjega kotička. Iz zvočnika se je slišal uvod skladbe Don’t Need You, ki je nedvomno dovolj močna skladba za otvoritev koncerta. Promocija zadnjega albuma Gravity je bila logično v ospredju, zato je skupina nadaljevala s skladbo Over It. Album Gravity je dobil mešane odzive, vsekakor se je bolj čakalo na kakšne starejše hite. Ni bilo treba dolgo prositi, BFMV so skočili nekaj albumov nazaj in tako postregli z Your Betrayal. Publika je bila tu občutno bolj glasna. Prepevanje refrenov se je slišalo v celotni dvorani. BFMV torej niso zaman razprodali velike dvorane Kino Šiške.

Sama forma skupine je več kot zadovoljiva. Vokali karizmatičnega Matta Tucka ne pešajo, prav tako velja za njegovo igranje. A kot kitarist še bolj prepriča Micheal Paget, ki je pri skupini že od vsega začetka. Njegovo soliranje izstopa s smislom za melodiko. Pohvale vredna sta tudi novejša člana. Basist in vokalist Jamie Mathias, ki pri skupini služi kruh od leta 2015, se je izkazal kot odličen vokalist, ki Tucku pomaga s spevnimi linijami in tudi močnim kričečim vokalom, s čimer so agresivne skladbe bolj poudarjene. Bobnar Jason Bowld igra s skupino od leta 2016. Bowld je skozi cel koncert držal ritem, dodatno se je potrdil še s solo točko, kjer je pokazal svoje veščine.

Po Your Betrayal je skupina odigrala še 4 Words (To Choke Upon) s prvenca, kar je spet poželo glasno odobravanje publike. Intenzivnost se je nadaljevala s skladbami Worthless, The Last Fight in Letting You Go. Za kratko se je skupina poslovila, da je v ospredje prišel bobnar z bobnarskim solom. Skupina se je vrnila z zimzeleno Scream Aim Fire, ki spada med bolj agresivne skladbe. Resda Bullet For My Valentine slovijo po svoji melodični strani, a pri kakšnih hitrejših zadevah je očitno, da je skupina kot navdih imela tudi thrash metal. Suffocating Under the Words of Sorrow je bolj metalcorovska skladba, a dolgoletni oboževalci so bili nedvomno veseli, da je še vedno v repertoarju. Gre namreč za eno izmed skladb, za katero je skupina posnela tudi videospot, ki je bil sneman tudi v Postojnski jami.

Sledila je vrnitev v bolj novejše albume s skladbama Piece of Me in No Way Out. Skupina ni pretiravala z novitetami, saj se niso še take prijele kot starejše skladbe. Po eni uri je počasi napočil trenutek za slovo. Skupina se je odločila, da seveda odigra še kakšen hit. Brez stalnice Tears Don’t Fall seveda ni šlo. Gre za eno izmed skladb, ki je skupino katapultirala med prepoznavne zasedbe v takratni poplavi metalcora. Za sklenitev pa še skladba Waking The Demon z drugega albuma Scream Aim Fire. Vsekakor ustrezna izbira za zaključitev koncerta, a tu je izostal marsikateri favorit.

Bullet For My Valentine so s svojim nastopom prepričali, a pričakovala se je še kakšna skladba. Kljub razprodanemu koncertu, odličnemu odzivu publike, je skupina stvar opravila relativno hitro. Mogoče je tudi hranila energijo za preostanek turneje, ki se je v Ljubljani šele začela.

Bullet For My Valentine so torej v razprodani dvorani Kino Šiške prepričali z uigranim nastopom, ki je opravičil pričakovanja s to izjemo, da je bilo vse skupaj prekratko. Povratek je več kot dobrodošel, ker popularnost očitno še traja.

avtor: Primož Novak
fotografije: Aleš Podbrežnik


Setlista:
1. Don’t Need You
2. Over It
3. Your Betrayal
4. Words (To Choke Upon)
5. Worthless
6. The Last Fight
7. Letting You Go
8. Drum Solo
9. Scream Aim Fire
10. Suffocating Under Words of Sorrow (What Can I Do)
11. Piece of Me
12. No Way Out
13. Tears Don’t Fall
14. Waking the Demon

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki