Steven Wilson: Home Invasion: In Concert at the Royal Albert Hall

0 241

Datum izida: 02.11.2018
Založba: Eagle Vision
Produkcija: Steven Wilson
Dolžina: 146:15
Zvrst: progressive rock
Ocena:9.5/10

»Home Invasion« je tretji koncertni album v domeni nikoli počivajočega zvočnega perfekcionista Stevena Wilsona, najpomembnejšega glasbenika sodobnega progresivnorockovskega gibanja. Ta posnetek izvira iz tretjega dne Wilsonovega nastopa v prestižni londonski dvorani Royal Albert Hall. Slednji se je pripetil med nadvse uspešno turnejo, ki je bila namenjena promociji albuma »To The Bone« (2017), čeprav je vsebovala številne druge standarde iz Wilsonove samostojne kariere pa tudi nekatere dobrote iz obodja s kultno skupino Porcupine Tree. Steven, ki je bil na tem posnetku v družbi glasbenikov takšnega kova kot so basist Nick Beggs, kitarist Alex Hutchings, bobnar Craig Blundell in klaviaturist Adam Holzman, se je na tem koncertnem dokumentu dotaknil vseh ključnih poglavij svoje ustvarjalne kariere, ki nazorno odsevajo njegovo vselej navdušujočo, eklektično skladateljsko naravo in žanrsko pestrost.

Steven je z albuma »To the Bone« tudi med nastopom v Royal Albert Hall izbral nekatere favorite med katerimi velja izpostaviti epsko-melanholični »The Same Asylum As Before«, poprockovski »Permanenting ter eterični »Pariah«, ki s posebno gostjo Ninat Tayeb izpade naravnost vrhunsko. Ljubitelji Porcupine Tree na svoj račun pridejo z neobičajno bogatim naborom in odličnimi izvedbami klasik kot so »The Sound of Muzak«, »Even Less«, »Sleep Together«, »Arriving Somewhere But Not Here«, »The Creator Has a Mastertape« in »Lazarus«. Vrhunec celotnega posnetka, kot se to spodobi za Stevenove solo nastope, predstavlja skorajda katarzična izvedba mračnjaške mojstrovine »The Raven That Refused to Sing« z istoimenske solo mojstrovine, ki po prepričanju večine privržencev (še vedno) ostaja Wilsonov najboljši solo dosežek.

»Home Invasion«, ki je izšel tudi kot Blu-Ray/DVD, je prava koncertna poslastica za vse oboževalce lika in dela edinstvenega Stevena Wilsona, ki je bil med nastopom v dvorani Royal Albert Hall odlično razpoložen in je postregel s skorajda idealnim naborom izvedb iz njegove pestre ustvarjalne kariere. Temu naboru se je ‘izmuznilo’ le malo favoritov iz solo kariere, medtem ko je Porcupine Tree izvedb , vsaj za zveste privržence, ponavadi vselej premalo. O tem, da je ta koncerti posnetek, poleg vrhunske izvedbe, zabeljen z izbornim zvokom v domeni enega najbolj čislanih sodobnih producentov seveda sploh ni treba na široko razpravljati.

Avtor recenzije: Peter Podbrežnik

Seznam skladb:
CD1:
1. Truth” (Intro) 4:17
2. Nowhere Now 4:11
3. Pariah 5:20
4. Home Invasion / Regret #9 10:49
5. The Creator Has A Mastertape 6:23
6. Refuge 7:56
7. People Who Eat Darkness 6:10
8. Ancestral 13:55
9. Arriving Somewhere But Not Here 15:06
CD2:
1.Permanating 4:16
2.Song Of I 7:11
3. Lazarus 4:11
4. Detonation 11:28
5. The Same Asylum As Before 6:39
6. Song Of Unborn 6:34
7. Vermillioncore 5:08
8. Sleep Together 10:33
9. Even Less 4:09
10. Blank Tapes 3:05
11. Sound Of Muzak 5:11
12. The Raven That Refused To Sing 10:36

Seznam glasbenikov:
Steven Wilson – vokal, kitara, klaviature, bas kitara
Ninet Tayeb – spremljevalni vokal
Alex Hutchings – kitara, spremljevalni vokal
Nick Beggs (predstavljen kot ‘Sir Nicholas Beggs’) – bas kitara, stick, spremljevalni vokal, klaviature
Craig Blundell – bobni
Adam Holzman – klaviature

Pošlji komentar

Your email address will not be published.

Ta stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Sprejmi Preberi več

Zasebnost&piškotki